Yavuz Çifti, Tavşantepe Cemevi’nde Canlarla Bir Araya Geldiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz hanımefendi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi tarafından Tavşantepe Cemevi’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde Canlarla bir araya gelerek istişarede bulundular.

İzmit ilçesi Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe ve eşi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu ve eşi ile vakıf üyeleri tarafından karşılanan Yavuz Çifti, dernek üyeleri ve katılımcılarla selamlaşarak bir süre sohbet ettiler. 

Şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından program; İzmit Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu’nun açılış ve selamlama konuşmalarını yapmasıyla devam etti.

Tüm katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Vali Yavuz burada yapmış olduğu konuşmalarında: “Değerli misafirler, kıymetli canlarımız öncelikle sizlerle birlikte olmak, aynı masayı paylaşmak, aynı havayı teneffüs etmek bizi her defasında çok mutlu etmiştir, onurlandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Annelik üzerine söylenecek o kadar çok söz var ki; aslında varlığımızı borçlu olduğumuz, bizi sadece 9 ay karnında taşımasıyla değil, bütün bir varlığımızla yaşama hazırlayan, bizi her daim ayakta tutan, kaç yaşınızda olursanız olun onu kaybettiğinizde boynunuzun bükük olduğu ve Allah’ın belki insana verebileceği en büyük lütuftur, anne. Anne olmadan, kadın olmadan yuvanın olabilmesinin imkanı yoktur. Bizi hayata hazırlayan ve her daim bu ülkenin her bir karış toprağında ve başarısında emeği olan tüm kadınlarımıza, tüm annelerimize bir kez daha minnet ve şükran duyularımızı sunuyorum.”

Cemevlerinin İhtiyaçlarının %95’ni Karşıladık

İlimizdeki Cemevlerinin sıkıntılarına değinen Vali Yavuz, yapılan yardım ve çalışmalar hakkında şunları kaydetti: Biz Hakk’ı, hukuku haykıran, davası peşinde koşan dünya üzerindeki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. Kutlu bir milletiz. 85 milyon vatan evladıyla, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, farklı etnik gruplarıyla, inançlarıyla bir bütünün parçası ve renkleriyiz. Dolayısıyla biz herkesi kucaklıyor ve herkesi gönülden seviyoruz. Rol yapmıyoruz. Kocaeli’de göreve başladığımız ilk günlerde buraya gelmiştim ve o zaman değerli muhtarımla ve başkanımla tanışmıştık. O gün henüz inşaat aşamasında olan Cemevini bugün neredeyse  %95 oranında tamamladık. Biz elimizden geleni yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın verdiği desteklerle birlikte sadece buranın değil, ilimizdeki tüm Cemevlerinin ihtiyaçlarını %95 oranında karşıladık. İlimizin birçok yerindeki Cemevlerinin problemlerini çözmeye ve daha iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Bunu şu veya bu sebeple yapmıyoruz. Sizleri içtenlikle sevdiğimizden, bir ve beraber olduğumuzdan yapıyoruz.”

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Yavuz,  sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Biz biriz ve beraberiz. Sizleri gerçekten seviyoruz, kalbimize basıyoruz ve hangi sorununuz varsa kendi sorunumuz olarak görüyor ve sizin yanınızda sımsıkı duracağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Özellikle şehit annelerimizi, evlatlarını bu vatana feda etmiş, boynu bükük, gözü yaşlı şehit annelerimizi hürmetle, sevgiyle selamlıyor, ellerinden öpüyor, şehitlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz kardeşlerimi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Programda mahalle sakinleriyle bir süre sohbet eden Yavuz Çifti, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek onları mutlu ettiler.

Kahvaltı programının ardından beraberindekiler ile birlikte yapımında sona gelinen Cemevi binasını gezerek, incelemelerde bulunan Yavuz Çifti, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yavuz Çifti, Tavşantepe Cemevi’nde Canlarla Bir Araya Geldiler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!