Şehit Gazi Kamu-Sen ve Tüm Kamu Çalışanları Sendikası ilk kongresini yaptı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türkiye genelinde etkili olan Şehit Gazi Kamu-Sen ve Tüm Kamu Çalışanları-Sağlık, Diyanet, Tarım ve Orman Eğitim Sendikaları’nın 1. Olağan Kongresi Gebze Lamec Oteli’nde yapıldı. Genel Başkan Yaşar Hüseyinoğlu’nun seçildiği kongrede Darıca Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Hüseyin Kozan da yönetim kurulu üyesi seçildi. Hasan Kozan, böylelikle bölgemizi temsil edecek…

 

Şehit Gazi Kamu-Sen Ve Tüm Kamu Çalışanları-Sağlık, Diyanet, Tarım Ve Orman, Eğitim Sendikalarının 1. Olağan Genel Kurul Kongresi Lamec Otelde yapıldı. Yaşar Hüseyinoğlu Genel Kurulda yaptığı konuşmasında şunlardan bahsetti:

“Şehit Gazi Kamu-Sen ailesi olarak, sendikal ve demokratik haklar mücadelemizde ilk çalışma dönemini geride bırakmış olduk. 2019-2020 yıllarını kapsayan 1. çalışma döneminde, Şehit Gazi Kamu-Sen Yönetim Kurulu’nun belirlemiş olduğu yetki, görev ve sorumluluklara bağlı kalarak, sendikamızın tüzüğü başta olmak üzere, mücadele ilkelerimize ve değerlerimize uygun olarak önemli çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştık. Tarafsız ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olmak üzere çıktığımız bu yolda; ötekileştirmenin her türlüsüne karşı bir tutum sergilemiş, politikanın aracı olmak yerine politika oluşturan bir aktör olarak siyasi çevreyi üyelerinin ve kamu çalışanlarının menfaatlerini korumak amacıyla şekillendirmiş bir sendikal eylemi devam ettirmekteyiz.

Kuruluşumuzda yatan temel etmen mevcut koşullar altında kamu çalışanlarına hizmet verebilen etkin ve ideolojik karşılığını kaybetmemiş bir sivil toplum kuruluşunun bulunmamasından geçmekteydi. Emekçi kamu çalışanları olarak bizler maalesef ki zaman zaman özlük haklarından çalışma ortamlarımıza kadar birçok sorun yaşamaktayız. Hak ve hukuk açısından meydana gelen eksiklikleri yerinde, zamanında ve kitlesel olarak gündem konusu edinen,vaatlerle değil yalnızca eylemsel hareketlerle ilerleyen Şehit Gazi Kamu-Sen Sendikası olarak örgütsüz bir çoğunluk değil örgütlü bir azınlık olarak çıktığımız bu yolda bir aile olarak gördüğümüz üyelerimizin desteği ile ileriye doğru gitmeyi sürdürüyoruz.

Bizler sadece sendikamızın kıymetli üyelerine değil tüm kamu çalışanlarına hizmet etmek için, onların sorunlarına ve sıkıntılarına çözümler getirebilmek için adımlarımızı atmaktayız. Bazılarından farklı olarak, sendikamıza yapılan her başvuru olabildiğince hızlı bir şekilde ve özverili bir biçimde gündem haline getirilerek değerlendirilmekte ve muhataplarını dönüş yapılmaktadır. Bizler yalnız bırakanlardan değil, ailesine sahip çıkanlardanız. Biz “BİZ” olmanın varlığını yaşatanlarız.

 

Kamuda görev alan Gazi, Gazi ve Şehit yakınlarının sendikal anlamda ulaşabilecekleri, seslerini duyurabilecekleri bir sendikanın olmaması, bugün bizim varlığımızı zorunlu kılmıştır. Bu nedenle Tüm kamu çalışanlarına aile sıcaklığını yaşatmak istediğimiz bu yolda Gazi, Gazi ve Şehit Ailelerinin her daim yanı başında olacak onların; birer abisi, ablası, kardeşi ve evladı olarak destekçileri olacağız. Kamuya atanmış olan Gazi, Gazi ve Şehit yakınları maalesef kamu kurumlarında yöneticiler ya da çalışma arkadaşları tarafından ötekileştirilmektedirler. Gaflet deryasında boğulan bu kimseler ne şehidimizden ne de gazilerimizden utanmamakta ve onların emanetlerine dil uzatmaktadırlar. Şehit Gazi Kamu-Sen olarak; Gazimize, Şehidimizin ve Gazimizin yakınlarına rencide edecek söz ve eylemlerde bulunanlara, onların haklarına el uzatanlara MÜTEMADİYEN DUR DİYECEK VE MÜTEMADİYEN HAD BİLDİRECEĞİZ.Daha fazla çalışma barışı, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için yılmadan gayretlerimiz sürecektir. Yerimizde saymak bizi ancak zamanda ileriye taşır, daha fazlasında ileriye gidebilmek için ve daha fazlasına ulaşabilmek için gayret gösteren tüm sendika yöneticilerime ve üyelerimize saygılarımı sunarken, 1. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, milletimize, sendikamıza tüm camiamıza hayırlar getirmesini dilerim. Allah doğru ve hak olan bu yolda yar ve yardımcımız olsun.”

KOZAN LİSTEDE

Gerçekleşen kongrenin ardından oluşan yönetim kurulu listesinde Darıca Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Hüseyin Kozan Genel Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Yönetim Kuruluna Seçilen Asil Üyeler
Genel Başkan Yaşar HÜSEYİNOĞLU
Genel Sekreter Eyüp GÜNEŞ
Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Nihat KARATAY
Genel Mali Sekreter Nurcan Yılmaz İNTEPE
Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Burhan EVİN
Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Necdet GEYLANİ
Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Hasan Hüseyin KOZANGENEL BAŞKAN YAŞAR HÜSEYİNOĞLUNUN YENİDEN ADAY OLDUĞU ŞEHİT GAZİ KAMU-SEN SENDİKASINA OY ÇOKLUĞU İLE TEKRARDAN GENEL BAŞKAN OLARAK SEÇİLDİ.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Gazi Kamu-Sen ve Tüm Kamu Çalışanları Sendikası ilk kongresini yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!