Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çeker’den açıklama

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer, Çeker,  Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bazı anastezi teknisyenleri ile evde bakım hizmetleri birimlerinde çalışan sağlık görevlilerinin yoğun bakın ünitelerinde idare tarafından görevlendirilmesi üzerine ilgili personelin bu görevi kabul etmeyip hukuki mecralarda hak arama çalışmaları üzerine sosyal medyada aleyhlerinde yapılan yorumların kendilerini son derece üzdüğünü ve yıprattığını ifade etti.  Bölge Haber’e konuşan Çeker, sosyal medyada ilgili personele yönelik yapılan linç çalışmasının eksik bilgiden kaynaklandığını savundu. Çeker “bakın anastezi ve evde bakım hizmet personeli yoğun bakımda görevlendirilmek isteniyor. Halbuki, bu personel yoğun bakım görevlisi değil. Uzmanlık alanı farklı. O yüzden orada görevlendirilmesi hasta sağlığı ve hakkının korunması açısından uygun olmadığı için kabul edilmek istenmiyor” şeklinde konuştu.  Çeker yaptığı açıklamada  kendilerine yöneltilen tepkilere “Sendika olarak sağlık çalışanlarımızın hak ve hukuklarını savunmaktan asla geri durmayız. Pandemi ile birlikte insan üstü gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza televizyon ekranlarından ve sosyal medyadan el üstünde tuttuklarını ifade edenler, sadece insanları kandırıyorlar. Takdir edeceklerine personel görev tanımlarında bulunmayan işleri de pandemiyi bahane ederek yaptırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Sağlık çalışanları çalışmayız demiyorlar. Çalışırız ama görev ve sorumluluklarımız dahilinde çalışmayı istiyorlar.  Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanemizde geçtiğimiz haftalarda anestezi teknisyenlerimizi görev ve sorumluluk alanları dışında yoğun bakım ünitesine görevlendirmek istediler. Halbuki bu arkadaşlarımızın branşları gereği burada yapabilecekleri bir şey olmadığı gibi, aksine hastalarında sağlıklarını tehlikeye atacakları korkusuyla itaraz ettiler. ” ifadeleriyle dile getirdi.

Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görevli personellere de görev ve yetkileri dışında sözlü olarak ekip sayısını azaltarak, farklı birimlere görevlendirilmek istenmesine de tepki gösteren Başkan Çeker, “ Darıca’da iş bilmez yöneticilerin uygulamaları maalesef her geçen gün bir yenisi eklenmekte. Anestezi teknisyeni arkadaşlarımız için hukuki girişimleri başlatırken, şimdi de evde sağlık hizmetleri birimimizde yine usulsüz bir uygulamaya imza atılmıştır. Bu arkadaşlarımız evinde sağlık hizmetlerini bekleyen vatandaşlarımız için son derece önemli hizmetler yapmaktadır” dedi.
Çeker, “ Şimdi yine iş bilmez yöneticiler tarafından bu arkadaşlarımıza hem evde sağlık hizmetini hem de farklı birimlerde görev yapmaları istenerek ve bunu da sözlü olarak yaparak ikinci bir skandala imza atmaktadırlar. Devlet dairelerinde işler sözlü değil yazılı olarak yürür. Şimdi 3 ekip tarafından yapılan hizmeti 1 ekibe düşürerek hem bu hizmetleri verin hem de farklı birimlerde görev yapın diye söylerseniz olmaz. Bu konuda arkadaşlarımızı dinledik ve gerekli tutanaklar ile ilgi ilgili makamlara başvurularımızı yapacağız” dedi.

softmvh.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çeker’den açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!