Koç’tan simitli kuru soğanlı muhalefet…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

 

Çayırova Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Çayırova Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündem dışı söz alarak konuşan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, “Yani taşeron işçisi muhtaç olmuş kuru soğana” sözleriyle taşeron işçisinin zor durumda yaşadığını ifade etti. Bu durumu tasvir edebilmek için sağ elinde simit, sol elinde soğanla kürsüde konuşan CHP’li Koç sıradışı bir anlatım üslubu sergiledi.

 

ÇİFTÇİ ERMENİSTAN’IN SALDIRGANLIĞINI KINADI

Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı açılış-yoklama ile başladı. Meclisin gündem dışı konuşan Çayırova Belediyesi Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Ermenistan’ın kardeş ülkemize bir saldırısı mevcuttur. Bu saldırıyı kınıyorum. Azerbaycan ordusuna ve milletine Allah’tan yardım diliyorum” dedi.

“SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALDI”

Çiftçi’nin ardından CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, “Bu mecliste belediyemizde Taşeron işçilerin özlük haklarına değineceğinim. 696 sayılı KHK ile 2018 tarihinden itibaren belediyedeki taşeron işçiler; belediyedeki şirket kadrosuna yani belediye taşeronuna aktarıldı ve işçilerimiz bu aktarmada memnuniyet duydular. Ancak maalesef işçilerimiz 2 yıldır sözleşme yapma hakkından mağdur oldular. Geçtiğimiz iki yılda sadece yüzde 4 + 4 yıllık zam aldılar. Enflasyon karşısında aldığı maaşlar eridi gitti. Sevinçleri kursaklarında kaldı. Kadroya aktarılmadaki amaç neydi? Refah seviyelerini yükseltmek miydi? Yoksa sefalete, açlığa mahkûm etmek miydi? Şu anda kadrolu işçilerle, Belediye taşeronundaki işçiler arasında sosyal hak açısından büyük uçurum var. Örneklersek; Kadrolu işçi 50 TL yemek parası alıyor. Taşeron işçisi sadece 10 TL. Yani taşeron işçisi muhtaç olmuş kuru soğana Temizlik işlerinde çöp kamyonu arkasında, üstelik pandemi döneminde, sağlıklarını riske atarak sabahın köründe işinin başında olan temizlik işçisine öğlen yemeğinde 1 soğan,2 simit,1 de su lütuf etmek Allah’a reva mıdır? İşçiler adına bizler bütün çalışan emekçilere eşit ücret, eşit haklar vermenizi istiyoruz. Ya da işçilerinize, bu kadro işi bir aldatmaca idi. Biz isiz modern köle olarak görüyoruz deyin. Onlarda sizlerden ümitlerini kessinler; Belediye Başkanı olarak bu konudaki düşüncelerinizi almak istiyoruz” diye sordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koç’tan simitli kuru soğanlı muhalefet…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!