Darıca’nın çevreci projelerine Avrupa Birliği’nden destek

Darıca’nın çevreci projelerine Avrupa Birliği’nden destek (1)
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Daha yeşil bir Darıca için örnek projeler geliştiren ve sürdürülebilir çevre için sıfır atık çalışmalarına ağırlık veren Darıca Belediyesi’nin çevreci projeleri Avrupa Birliği (AB) Fonlarından destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında İspanya’ya giden Başkan Muzaffer Bıyık, yeşile, doğaya ve çevreye sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen sıfır atık projesi kapsamında hızlı adımlar atarak belediye bünyesinde Sıfır Atık Müdürlüğü kuran ve örnek projeler gerçekleştiren Darıca Belediyesi’nin çevreci projeleri Avrupa Birliği (AB) Fonlarından destek almaya hak kazandı. Erasmus Projesi kapsamında İspanya ve Portekiz ortaklığında tamamı AB fonları tarafından finanse edilen Atık Yönetiminde Yapay Zeka konulu proje kabul edilerek değerlendirmeye alındı. Daha yeşil bir Darıca anlayışıyla sıfır atık çalışmalarına önem veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, proje kapsamında İspanya’nın Barcelona kentine giderek temaslarda bulundu. Barcelona’da Castellar del Valles Belediye Başkanı İgnasi Gimenez Renom’u ziyaret eden Başkan Muzaffer Bıyık, proje hakkında fikir alışverişinde bulundu.

AB FONUYLA ÇEVRECİ PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ

Tamamı Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeden hibe almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İspanya’nın ardından Portekiz’de de proje ortaklarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. Çevreci projelere öncelik verdiklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Göreve geldiğimiz günden itibaren çevreci ve yeşil projelere ağırlık verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirilen sıfır atık projesi kapsamında adım atarak hızlı bir şekilde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurarak çalışmalara başladık. Sıfır Atık çalışmaları kapsamında her yıl binlerce ton atığı geri dönüşüme kazandırıyoruz. Daha verimli projeler gerçekleştirmek için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek adımlar atıyoruz. Avrupa Birliği’nden hibe alarak atık yönetimini daha verimli hale getirmek için teknolojiden de faydalanmayı amaçlıyoruz” dedi. Castellar del Valles Belediye Başkanı İgnasi Gimenez Renom’a misafirperverliği için teşekkür eden Başkan Muzaffer Bıyık, ziyaret sonrası İspanyol mevkidaşına Darıca’nın sembolü olan Gönül Birliği kapısı hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Darıca’nın çevreci projelerine Avrupa Birliği’nden destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!