İtrail Başbakanı’ndan Hadsiz Açıklama

Başbakan Netanyahu,
Başbakan Netanyahu, "Teröristleri destekleyen güçler var. Bunlardan biri de İsrail'i terörist devlet olarak nitelendiren ama aslında terör devleti Hamas'ı destekleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan. Kendisi Türkiye'deki köyleri bombaladı. Ondan ders almayacağız” paylaşımında bulundu.
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail terör devletidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Netanyahu, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarını çarpıtarak “Erdoğan Türk köylerini bombaladı” dedi.

İsrail’in, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken İsrail Başbakanı Netanyahu’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan yeni bir açıklama geldi.

Netanyahu, “Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir.” diyerek Filistin’de binlerce masum çocuk, kadın ve sivili öldüren İsrail’e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küstah sözlerle yanıt verdi.

‘ERDOĞAN TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDEKİ TÜRK KÖYLERİNİ BOMBALADI’

Netanyahu, “Erdoğan, İsrail’i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas’ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı.” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN NETANYAHU’YA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netenyahu’nun ve Eli Cohen’in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir.

Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir.

Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır.

Türkiye, Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergilediğini vurgulayarak “Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas’ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin’de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas’ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İtrail Başbakanı’ndan Hadsiz Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!