TÜSFED’ de Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

1135961742711780
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kısa adı TÜSFED olan Tüm Servis Taşımacıları Federasyonu’ nun yeni olağan genel kurulu gerçekleşti.

GETAB Başkanı Ziyaettin Yüzbaşıoğulları ve yönetim Kurulu Üyesi Cevat Seyran, gerçekleşen genel kurul sonrasında TÜSFED’in yeni dönem yönetim kurulunda görev alan isimler oldular.

27 Nisan tarihinde İstanbul Taşımacılar Birliği Genel Merkezi’nde gerçekleşen genel kurulda aynı zamanda İSTAB Başkanı olan Aziz Baş, TÜSFED Genel Başkanı seçilirken bölgemizi temsilen genel kurula katılan Gebze Toplu Taşımacılar Birliği (GETAB) başkanı Ziyaettin Yüzbaşıoğulları ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Ceyran yeni dönemin yönetim kurulunda görev alan isimler oldu.

Genel kurula; TÜSFED Onursal Başkanı Dr. Hakan Orduhan, TÜSFED Başkanı Turgay Gül, İSTAB Başkanı Aziz Baş, Başkan Yardımcısı Ahmet Akgenç, Metin Uludağ, Genel Sekreter Esat Yıldırım , Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Karslıoğlu, Emre Ak, Köksal Yüzbaşıoğulları, Ufuk Aydoğan, İSTAB üyesi Rakibe Cangöz, EGETURDER Başkanı Özer Bür, ANTAD  Başkanı Cemal Baltacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mevlüt Haşimoğlu, Hakkı Yumuş ,Gebze Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı (GETAB) Ziyaettin Yüzbaşıoğulları, Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Seyran, İZTAD Başkan Yardımcısı Ali Gül, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özseçkin, Cenk Yıldırım, İZTAD Genel Sekreteri Kenan Gülay, İZTAD Üyesi Yücel Şengün katıldı.

TÜSFED olağan Genel Kurulu‘nun açılış konuşmasını yaparken yeni dönemin Federasyon için hayırlı olmasını dilediğini belirten Turgay Gül, “Bir önceki dönemde çok aktif çalışmalar yapamadık ama yeni seçilecek yönetimle ve federasyona üye derneklerimizle birlikte çok daha aktif süreç içinde olacağız. Federasyona yeni üye katılımları için bir ekip kurulması ve bütçe oluşturulması gerekiyor. Derneklerin gelirlerinin maksimum yüzde 10’ unu aktarması, federasyona güç verecektir” dedi.

TÜSFED Genel Kurulunda; Divan Başkanı Dr. Hakan Orduhan, Başkan Vekili Deniz Karslıoğlu, Katip üye Emre Ak oldu.

Genel kurulda söz alan Gebze Toplu Taşımacılar Birliği  Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Seyran, konuşmasında “Derneğe ve federasyonumuza yeni üyelerin katılımı için çok çalışmamız gerekiyor. Herkes kendi bölgesinde aktif olursa bunu başarabiliriz.”dedi.

İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yüzbaşıoğulları ise konuşmasında şu sözlere yer verdi.

“Bu işe amatör ruhu kaybetmeden çalışmak gerekiyor. Bölgelere sorumluluk verip, sorumlulukları takip etmek gerekiyor. Sahadan yukarıya doğru ilerlemek çok daha anlamlı olur.”

TÜSFED BAŞKANI AZİZ BAŞ “Meslektaşlarımızla diyalog kuracağız.”

Aziz Baş, TÜSFED başkanlığına seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında “Kurucu ve Onursal başkanımız Sayın Hakan Orduhan, zamanında zor bir sürecin altına elini koydu, bir mücadele ile yola çıktı ve bir yapının oluşması için çok çaba gösterdi. Daha sonra da Turgay Gül başkanımız süreci yönetti. Şimdi sorumluluk bizde, Yönetim kurulu listesine her ilden bir arkadaşımızı aldık, artık her il bu görevi üstlenme yetisine sahip konumda. Federasyona üye olarak İstanbul, Ankara, Gebze, İzmir, Adana, ve Sivas dernekleri var.

Bu illerin çoğalması gerekiyor. Taşımacılık alanında kurulmuş derneklerin bu federasyona üye olması gerekliliğini doğru buluyorum. Bütün illerdeki arkadaşlarla iletişim kuracağız ve bölgesel anlamda çalışmalar için yapılanmalar olmalı. Bu biraz da enerji ile oluyor. Biz enerjimizin düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Federasyonun bir bütçesi olması gerekiyor. Biz İSTAB olarak bir katkı sunacağız. Gelirler olmadığı zaman işlerde yürümüyor. 6 derneğin sayısını 15’e 25’e çıkartmamız gerekiyor. Birlikten güç doğuyor. Servisçilik çok zor bir alan. Her ilin kendine göre farklılıkları var. Ben kamu nezdinde taleplerimizin iyi dinlendiğini düşünüyorum.

Görüşlerimiz alınıyor. Bakanlık tarafında’ da İstanbul’ da bunu başardık. İzmir’de Manisa’da Kocaeli’de Gebze’de Ankara’da İstanbul’da fabrika ve okul sahipleri kendi araçlarını alma yoluna gidiyor. Maliyetler çok yükseldi. Her kurum maliyetini düşürmeye çalışıyor, ancak işler taşımacılık değil hepimiz Elimizin taşın altına koyacağız. ve çalışmalar yürüteceğiz.

Ortak satın almalarla maliyet avantajları sağlamak Federasyonu kurarken hedefimizdi. Ekonomik yapı çok zorlaştı, 3 yıl önce 200 bin TL’ye aldığımız araçlar Bugün 3 milyon TL. 5-6 milyon TL’ye aldığımız otobüsler, 15 milyonu geçti. İki  yıl önce 3.000 TL’ye çalışan şoförler, Bugün 20 bin TL’nin altında çalışmıyor. Hepinizden destek bekliyoruz genel kurulumuza katılan herkese de teşekkür ediyoruz.”dedi.

TÜSFED kurucularından olan GETAB Başkanı ve TÜSFED Yönetim Kurulu Üyesi Ziyaettin Yüzbaşıoğulları ise genel kurul sonrası yaptığı açıklamada “ Türkiye’nin yükünü omuzlayan sektörümüzün sorunlarının çözümü noktasında kurulan ve bugünlere getirdiğimiz TÜSFED’in yaşanan pandemi ve ardından yaşadığımız deprem felaketi sürecinde ne kadar öneli bir yapı olduğuna hep birlikte şahit olduk. Mesleki dayanışma ve sorunların çözümü noktasında bu süreç içinde gerekli adımları atmaktan ziyade hasıl olan ihtiyaçların teminine katkı sağladık. Aziz başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yeni dönemde sektörel sorunların kalıcı ve uygulanabilir çözümleri noktasında ciddi adımlar atmayı planlıyoruz. Yüzbinlerce insana hizmet veren ve milyondan fazla insana etki eden sektörümüzdeki kronik sorunları ortak akıl ve uygulanabilir çözüm projeleri ile en aza indirerek sektör temsilcilerimize hizmet edeceğiz.”dedi. 

Gerçekleşen Genel Kurul sonrası TÜSFED YÖNETİM KURULU şu isimlerden oluştu.

Başkan Aziz Baş, Başkan Yardımcısı Özer Bür, Genel Sekreter Esat Yıldırım, Sayman Ziyaettin Yüzbaşıoğulları, Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Cemal Baltacı, Turgay Gül, Yedek Üyeler:  Ufuk Mert, Hakkı Yumuş, Cenk Yıldırım, Deniz Karslıoğlu. Ahmet Akgenç. Denetleme Kurulu Başkanı Bülent Doğmuş, Başkan Yardımcısı Köksal Yüzbaşıoğulları,  Asil Üye: Emre Ak, Yedek Üye: Cevat Seyran, Ali Gül, Metin Uludağ.

c53e6d9f3f12b17c034ca7791d02dab7
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜSFED’ de Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!