Çayırova’mızın Okulları Niçin Tercih Edilmiyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çayırova eğitimde dibe vurmaya devam ediyor… Çayırova İlçesi Liselere geçiş sistemi yerleştirme sonuçlarına göre Fen Liselerinde ve Proje İmam Hatip Liseleri puan sıralamasında Kocaeli sonuncusu.. Proje Anadolu liselerinde ise Kandıra ilçesinden sonra sondan ikinci sırada. Acaba Çayırova eğitiminin dibe vurmasının, okullarının son sırada tercih edilmesinin sorumlusu kim?

Sınavla öğrenci alan Proje Anadolu İmam Hatip Liseleri sıralamasında Kocaeli sonuncusu olmakla kalmadı, kontenjanlarını dahi dolduramayıp hayal kırıklığı yarattı.

Çayırova İlçemiz de okul müdürleri sosyal medyadan atışırken, buna sessiz kalanlar bu başarısızlığın bir sebebi mi? Çayırova’da Eğitimde başarıdan başka herşeyin konuşulduğu İlçede “Çayırova’da eğitim yok” diyen Kocaeli Eğitim Bir-Sen Başkanı haklı çıkmaya devam ediyor…

Kim ve ya kimler bu tablonun sorumluluğunu üzerine alacak?

Kocaeli Ak Parti vekilleri özellikle de başta Mehmet Akif Yılmaz’ın müdürlerin tepkisine rağmen Çayırova ilçesinde eğitimin sorunlarına kulak tıkamalarını anlıyoruz, kendi yanlışlarını kabullenmiyorlar ya da kabullenmek istemiyor olabilirlerde. Bölgemiz milletvekili Cemil Yaman bu konu hakkında Kocaeli sendika başkanı ile ne konuştu acaba? Eğitime o da mı el attı. Ak Parti ilçe yönetimi sessiz. İlçe başkanı sayın Servet Günay ve ekininin Eğitimde olan bitenlere karşı bir tepkisini görmedik, duymadık. Nasıl bir yol izleyecekler, bu gidişata ne zaman dur diyecekler…

MHP sessiz. Eğitim yerlerde, hakaret ve iftiralar sosyal medyada gündem olmuş. Ama ses yok… Peki mulalefet partisi CHP neden sessiz? CHP ilçe başkanı bir paylaşım dışında tek kelime etmedi. Çayırova ilçesinde Liselere Giriş sınavında dereceye giren öğrenci sayısının 2 olmasına ve birinin Şekerpınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olmasına rağmen ilçe yöneticilerinin bir tebrik dahi etmemesi İmam Hatip sevdasına kimlerin sahip kimlerin karşı olduğunu ortaya koymuyor da değil. Biz öğrencimizi ve velisini burdan tebrik ediyoruz.Ama Ak Parti, CHP, MHP Çayırova eğitiminin kötü gidişatına dur demedikçe hem LGS hem de YKS de 2-3 öğrencinin bireysel başarıları ile kendini kandırmaya devam eder… Ne de olsa kendi çocukları hakaret ve usulsüzlüklerin olduğu, huzursuzlukların gölgesindeki okullarda eğitim görmüyorlar ya. Onlara hava hoş.

Gün gelir, mum söner ve gerçekler ortaya çıkar…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çayırova’mızın Okulları Niçin Tercih Edilmiyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!