850 yıllık çınar… (VİDEO HABER)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıcalıların gölgesinde serinlediği mekan oldu

Darıca, Kazım Karabekir Mahallesi’nde Çınar durağı olarak ta bilinen bölgede  850 yıllık tarihi çınar ağacı yaz aylarında vatandaşların serinlemek için uğradığı bir alan oldu. Darıca Belediyesi’ne ait alanda çay bahçesinin içinde bulunan 12 metre kalınlığındaki 15 metre yüksekliğindeki tarihi çınar ağacının altında Darıcalılar çay içiyor, gölgesinden istifade ediyor.   

ZAMAMA MEYDAN OKUYOR

. Gövde kalınlığı 12 metre, yüksekliği de 15 metreyi bulan çınar, ilçenin simgeleri arasında yer alıyor. Gövdesinde kocaman kovuk bulunan ve bu görünümüyle dikkat çeken çınar ağacını inceleyen Darıcalılar yaz aylarında hoş vakit geçiriyor.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bu önünde bulunduğumuz çınar Darıcamızın, eski bir çınarı. Ve hemen hemen Darıcamızın simgesi. Takribi bakanlığımızın verdiği bilgiye göre 850 yıllık bir çınar. 12 metre çapında 15-16 metre yüksekliğinde ve çok ta badireler geçirmiş bir çınar. Sizin de gördüğünüz üzere gayet sağlıklı bir şekilde ömrünü eda ediyor. Bizler de bunun gerçekten çocukluk yıllarımızda etrafında günün hatırası olsun diye fotoğraf çekindiğimiz bir ağaçtı. Tabi tarihe tanıklık etmiş bir ağaç. 850 yıllık bir çınar ağacı….. Zaten Darıcamızın simgesi Biz de bunu korumaya kollamaya devam ediyoruz” dedi. 

HABER: Ümit ÜLKER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
850 yıllık çınar… (VİDEO HABER)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!