Gebzeli öğrencinin makalesi NASA’da yayınlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz’in uzayda yaşam olup olmadığı konusundaki yazmış olduğu “Oberon” isimli makale NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Gebze Yücel Boru Fen Lisesi öğrencisi Derya Karadeniz, NASA’nın liseler arası düzenlemiş olduğu “Bir Günlük Bilim İnsanı” makale yarışmasına katıldı.  Lise öğrencisi Derya Karadeniz’in “Oberon” isimli makalesi NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Karadeniz süreci anlattı:“Yarışmanın adı ‘Bir Günlük Bilim İnsanı’. Uluslararası olarak bütün dünyada düzenleniyor. Ben de bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu.”

Liseli Derya’nın başarısı hem okulunda hem de ailesi arasında büyük sevince neden oldu.
Lise öğrencisi Karadeniz, Oberon isimli makaleyi yazma gerekçesini bilim dünyasında da sıkça tartışılan ve günlük hayatımıza etkileri görülen iklim değişikliğini gerekçe gösteriyor.

“Makalem Uranüs’ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon’a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile başetmemiz için bir yol gösterebilir.”

Okul Müdürü İsmail Boğa ise yaptığı açıklamada ““Bir Günlük bilim insanı adlı yarışmada  öğrencimiz dereceye girdi. NASA’daki sayfasında makalesi yayınlandı. Kendisiyle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.  Baba Bülent Karadeniz ise ““Böyle bir başarı beklemiyorduk ama büyük başarı getirdi makale bu bizi çok memnun etti:” şeklinde konuştu.

HABER: Ümit ÜLKER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebzeli öğrencinin makalesi NASA’da yayınlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!