Yerel basının sorunları Meclis gündeminde…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun sık sık gündeme getirdiği yerel basının sorunları bu kez meclis gündemine taşındı. TGF, geçtiğimiz günlerde 63. Başkanlar konseyi gerçekleştirmiş ve Genel Başkan Yılmaz Karaca yerel basının çok zor durumda olduğunu belirterek, basına acil destek paketi gerektiğini vurgulamıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere de, yerel basın kuruluşlarının ve yerel basın mensuplarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması adına Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Tutdere, “İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci, ekonomik kriz, pandemi süreci nedeniyle uygulanan zorunlu kısıtlamalar ve benzer diğer durumlar nedeniyle görev yapmakta zorlanan, yerel basın mensupları gerek iş hayatlarını gerekse sosyal yaşamlarını idame ettirebilmek için toplumumuzun büyük kesimi gibi destek beklemektedirler.” dedi.

 

“YEREL BASIN GÖREVLERİNİ YAPMAKTA ZORLANIYOR”

 

Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve bazı CHP milletvekillerinin imzasıyla yerel basın kuruluşlarının ve yerel basın mensuplarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması adına gerekli araştırmaların yapılarak tedbirlerin alınması amacıyla açılması istenen Araştırma Komisyonu önergesinde, yerel basın mensuplarının özellikle pandemi sürecinde uygulanan zorunlu kısıtlamalar nedeniyle görev yapmakta zorlandıkları, gerek iş hayatlarını gerekse sosyal yaşamlarını idame ettirebilmek için toplumdan destek beklediklerinin altı çizildi.

 

“GAZETE VE DERGİ SAYISINDA AZALMA”

 

Tutdere, “Gazete ve dergi sayısı, 2019 yılında 2018 yılına göre yüzde 8.0 azalarak 5 bin 485 oldu. Bu yayınların yüzde 57.4’ünü dergiler oluşturdu.” ifadelerini kullanarak, 2019 yılı verilerine göre gazete ve dergi sayısındaki azalmaya dikkat çekti.

TÜİK tarafından yayımlanan yazılı medya istatistiklerini paylaşan Tutdere, “ 2019 yılında yayımlanan gazetelerin yüzde 90.8’i yerel, yüzde 7.3’ü ulusal, yüzde 1.9’u ise bölgesel yayın yaptı. Gazetelerin toplam tirajının yüzde 83.6’sı ulusal, yüzde 15.7’si yerel ve yüzde 0.8’ini bölgesel yayımlanan gazeteler, dergilerin ise yüzde 83.7’si ulusal, yüzde 12.9’u yerel ve yüzde 3.5’ini bölgesel yayımlanan dergiler oluşturdu.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerel basının sorunları Meclis gündeminde…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!