Tahir Büyükakın

Vatandaş can derdinde, SEDAŞ alacağının peşinde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türkiye’de korona virüsü nedeniyle icra işlemleri Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile  durduruldu. Ancak, korona virüsünü önleme tedbirleri kapsamında kapatılan esnafa  SEDAŞ tarafından ödenemeyen borç nedeniyle İcra Müdürlükleri’nden gönderilen yazılar vatandaşı korku ve endişe içinde  bırakıyor. Bölge Haber Gazetesi’ne konuşan SEDAŞ’ın alacaklıları çaresizliklerini şu sözlerle dile getiriyor: “Bizler SEDAŞ dahil olmak üzere PALGAZ, İSU, bankalar, kiralarımız başta olmak üzere tüm borçlarımızın hepsini ödemek istiyoruz. Ama kararname ile işyerlerimiz kapandı. Üstelik SEDAŞ gibi kurum dükkanlarımızın kapalı olmasına rağmen bizlere icra işlemi başlatılacağına dair yazı gönderiyor. İcra işlemleri geçtiğimz günlerde devlet  büyüklerimizin aldığı karar ile durdurulmadı mı? Resmi Gazete de yayınlanmadı mı? Cevabı evet ise, SEDAŞ tarafından bizlere gönderilen icra işleminin başlatılacağına dair yazı neyin nesi?” diye konuştu.

İSU’DAN ÖRNEK KARAR

Geçtiğimiz hafta yapılan İSU kongresinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, parası olmayan , faturasını ödeyemeyen abonelerin suyunun kesilemeyeceğini hatta parası olmayanların da borçlarının ödeneceğini taahhüt etmişti. İSU örnek bir karar imza atarken, SEDAŞ’ın işyerleri korona virüsü tedbiri kapsamındna kapatılan esnaflara icra işlemi başlatması zor durumdaki vatandaşı adeta daha da yaşamını zorlaştırdı. Şimdi, elektirik kullanıcıları bu sorunun nasıl çözüleceğini düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaş can derdinde, SEDAŞ alacağının peşinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!