Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Çevre Haftası ve Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yavuz mesajında;

1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tek Bir Dünya” sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2022/3 no’lu genelge ile 1- 7 Haziran haftasının “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Çevrenin korunması ve çevresel dengenin sağlanması bugün ulusal sorun olmaktan çıkmış, evrensel boyutlara ulaşmıştır. Son yıllarda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır.

İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayeleri ve öncülüğünde 2018 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında; 23 Şubat 2018’den 1 Mayıs 2022 tarihine kadar Valiliğimiz Kompleksi’nde, 54.720 kg atık kâğıt, 4.580 kg atık cam, 2.105 kg atık metal ve 3.620 kg atık plastik toplanmış ve geri kazanım firmasına teslimatı yapılmıştır. Bu sayede 930 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması ile %95 hammadde tasarrufu sağlanmıştır. İlimiz genelinde ise proje başlangıcından itibaren 158.437 ton atık kâğıt, 54.086 ton atık cam, 79.414 ton atık metal ve 79.405 ton atık plastik toplanmış, toplanan atık kağıtlar ile 2.693.259 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

Valiliğimiz koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 2021 yılında 3.540 adet tesis denetlenmiş ve uygunsuzluk tespit edilen 75 adet tesise 7.178.729,94 ₺ İdari yaptırım uygulanmıştır. 2022 yılı Ocak-Mayıs tarihleri arasında ise; 2.264 adet tesis denetlenmiş, uygunsuzluk tespit edilen 65 adet tesise 19.990.311,36 ₺ idari yaptırım uygulanmıştır.

Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak azmiyle, tabiatın maruz kalabileceği her türlü önlemi mutlaka almak zorundayız. Çevrenin, bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olduğu bilinciyle hareket edip gelecek kuşaklara daha yeşil, daha güzel bir dünya bırakmak bizler için insani, ahlaki ve manevi bir görevdir.


Bu duygu ve düşüncelerle; doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, Türkiye Çevre Haftası’nı ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. 

                                                                                                                                          Seddar YAVUZ

                                                                             Kocaeli Valisi            

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!