Soyluçiçek’ten “Madımak” açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek,  2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas’ın Madımak ilçesindeki  35 kişinin hayatını kaybettiği elim olayın yıldönümü nedeniyle  bir açıklama yaptı. Soyluçiçek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “  Sivas Katliamı 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin İslamcılar tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan olaylardır.    27 yıl önce Sivas`taki, Madımak oteli katliamında hayatını kaybeden canlarımız 33 Aydın 2 Emekçi, ve İçlerinde Yazar, Akademisyen, Sanatçı  Otel emekçileri  ve semah dönen canlarımızdı. Sivas’ta yakılan et kemik beden değil Türk aydınlarıydı cehaletin ateşine verildi.     Ateşe verilen, katledilen demokrasi ve insanlıktı.    Bu katliam bireyin ve toplumun adalet, özgürlük, güvenlik ve yaşama gibi temel haklarına, geleceğimize, hepimize yapılan bir saldırıydı.  Bu vahşeti gerçekleştirenler, tekçi, ayrımcı, farklılıkları tanımayan, gerici, yobaz ve demokrasi nasibi almamış, insansız ve hoşgörüsüz bir dünya görüşünün savunucularıydı. Her şeyin kendi egemenlikleri altında şekillenmesini isteyen, özgürlükler ve eşit haklar karşıtı bir ideolojiyi topluma zorla kabul ettirmeye çalışanlardır.  Alevilere , Demokrasiye ve Aydınlarımıza yönelik katliamları siyasal İslam içindi, yani siyasal ve ideolojikti. Bu gerici ideolojik cephe oldukça genişti. Kolları ve ideolojik kaynakları uluslar arası ölçekte dolaşıyordu. Halk belli odaklar tarafından galeyane getirilerek organize edilerek Maraş’ta Çorum’da olduğu gibi katledildi.

    Çoğunluğu alevi canlarımız olsa da bu saldırı alevilere yönelik değil Türk Aydınlarına ve Demokrasisine yapılmış bir saldırıydı.     Bazı iddialara göre özel harp dairesi tarafından planlanmıştı. Organize bir şekilde planlanmış olduğu apaçık ortada idi , Tıpkı Maraşta Çorumda olduğu gibi Türk tarihine kara leke olarak geçmiş çok büyük travmatik bir olay oldu.     Madımak Katliamı’ndan bu yana çeyrek asır geçti. Bu ülkenin vatandaşları olarak suçluların yakalanmalarını ve tam 27 yıldır hem yüreklerimizde, hem de Madımak’ta yanmakta olan yangının sönmesi için adil bir yargılanma bekledik. Davanın firarisi 8 sanık vardı ve 2012 ‘de dava zaman aşımına uğradı.    Umuyorum ki yakın gelecek te böyle travmatik olaylarla karşılaşmayız. Halen Siyasi iktidar beklentimizin dışında bir yaklaşımla ötekileştirmeden yana toplumu bölmeden yana etik ve ahlaki bir siyaset anlayışının dışında hareket ediyor ve yönetim sergiliyor.    Halkı linç kültürü ile aşılıyor ve mayalıyor. Yakın geçmişte hatırlayacaksınız Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluna yönelik  Ankara Çubuk’ta, şehit cenazesinde  saldırılıdı . Orada  tehlikeli olan, atılan yumruk değildir.  Oradaki kalabalığın içerisinde bulunan bir kadının haykırışını hatırlıyor musunuz? “Yakın, bu evi yakın” diye haykırıyordu

Birileri tarafından bu insanların sırtı sıvazlanıyor ve linç kültürü yaşatılıp siyasi erk kendi linç ordusunu yavaş yavaş hazırlıyor. Biz, bir daha bu tür katliamların yaşanmaması için var gücümüzle  mücadelemize devam edeceğiz. Madımak katliyamında kaybetiğimiz 35 canımızı rahmetle anıyorum”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Soyluçiçek’ten “Madımak” açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!