Tahir Büyükakın

Soyluçiçekten Çanakkale Zaferi mesajı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Çayırova ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek Çanakkale zaferi’nin 105. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi:‘’18 Mart Çanakkale Zaferi , Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Ben size yaşamayı değil ölmeyi emrediyorum. ‘’  parolasıyla Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakan büyük bir destandır.   Binlerce canın toprağa düştüğü, vatan sevgisiyle şahlanan gözünü kırpmadan düşmana aman vermeyen köklü bir ulusun destanıdır . Vatan sınırları içinde korkusuzca yaşıyorsak, evlatlarımızın yüzleri gülüyorsa, güneş her zamankinden daha parlak doğuyorsa ufkumuzdan bunun nedeni Çanakkale’de peşin ödendiği içindir. Bizlere dedelerimizden dünya hazineleri değil ama şanlı bir geçmiş, dilden dile uzanan kahramanlıklarını miras aldık. Bu miras bizlerin her zaman gururu olacaktır.  Birinci dünya savaşında ulusumuz Çanakkale’yi canının son damlasına kadar namusuyla, onuruyla, yüreğiyle, bileğiyle, mertliğiyle savundu…
Öyle bir mertlik ki, savaşırken cesaretiyle ateşkes zamanında merhametiyle kendileriyle savaşanların dahi sevgilerini kazandılar. Savaş sonrası yazılan hatıralarda bu sevgi ve saygı cümleleri yer aldı. Çanakkale Savaşı öyle bir savaştır ki analarımız kuzularını kınalayarak gönderdi. İşte kınalı kuzularımız’’Çanakkale geçilmez’’ sözünü dağlara, ovalara hepsinden önemlisi düşmanların beyinlerine  kazımıştır. Hepimizin vatan sevgisine Çanakkale Zaferi meşale olmuştur. Çanakkale Savaşı’nda toplumun her kesiminden kınalı kuzularımız şehit olmuşlardır. Geride kalanlar da onların anısına canla başla çalışarak sonrasında kurulan güçlü Türkiye’yi inşa etmişlerdir. Tarihin tanıklık edebileceği ender zaferlerden birinin,’’Çanakkale Zaferi”nin kazanıldığı bu anlamlı günde; bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Soyluçiçekten Çanakkale Zaferi mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!