‘’ÖLDÜRÜLEN HER GAZETECİ GERÇEĞE VURULAN BİR DARBEDİR’’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

 

Çayırova CHP ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek öldürülen gazetecileri unutmadı. 6 Nisan 1909 yılında İstanbul Galata Köprüsü’nde katledilen Serbesti gazetesi yazarı Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesinin üzerinden 108 yıl geçti. O günden bu güne kadar Türkiye’de 100’ü aşkın gazeteciler öldürüldü. Soyluçiçek 6 Nisan gününün anlamını ve önemini, duygularını, düşüncelerini sosyal medyada paylaştı.

‘’ÖZGÜR BASIN VARSA ÖZGÜR TOPLUM VARDIR’’

Soyluçiçek paylaştığı yazılı bildirgesinde ‘’Demokrasinin basın Özgürlüğünün sorunlu olduğu ülkelerde gazetecilik yapmak ölümle burun buruna yaşamak anlamına geliyor. Türkiye’de gazetecilik yapanlar bunu iyi biliyor. Tam 111 yıl önce 6 Nisan 1909’da Serbesti gazetesinden Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesiyle başlamıştı gazeteci cinayetleri… Sonra Ahmet Samim’den Sabahattin Ali’ye, Abdi İpekçi’den Musa Anter’e, Uğur Mumcu’dan İzzet Kezer’e, Ümit Kaftancıoğlu’ndan Hrant Dink gibi isimler hayatını kaybetti, bunlar hayatını kaybeden gazetecilerden birkaçı, Sayı 63’ün üzerinde. Kirli siyasi tarihimizin gazetecilere ödettiği bedel gerçekten çok ağır.

“Öldürülen her gazeteci gerçeğe vurulan bir darbedir.” Bu acı tablo sadece bize özgü de değil, dünyanın pek çok ülkesinde gerçeği araştıran, halka ulaştıran gazeteciler öldürüldü, halen de öldürülüyor. “Biz gazetecileri anlıyor ve ailelerine destek oluyoruz ama maalesef mağdur olan ve öldürülen gazeteci sayısı da artıyor. Asıl bunun değişmesini istiyoruz.” Hayatını kaybeden Demokrasinin cesur kalemlerini, gazetecileri, basın emekçilerini saygı ve rahmetle anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘’ÖLDÜRÜLEN HER GAZETECİ GERÇEĞE VURULAN BİR DARBEDİR’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!