Nurettin Kaya’nın kaymakam yeğen sevinci

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Bölgemizin sevilen isimlerinden birisi olan geçtiğimiz dönemlerde Çayırova AK Parti Belediye Başkan Aday adayı olan hatta, daha önceden meclis üyeliği yapan Nurettin Kaya’nın Sivas Vali Yardımcısı olan yeğeni Mehmet Nebi Kaya İstanbul’un Şile ilçesine kaymakam olarak atandı. Nurettin Kaya’nın yeğeninin İstanbul’a kaymakam olarak atanması bölgemizde de sevinçle karşılandı.

ŞİLE KAYMAKAMI NEBİ KAYA’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Manisa’nın Salihli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tamamladı. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Yüksek Şeref Öğrencisi olarak mezun oldu. 2007 yılında İngiltere Sheffield Üniversitesinde bir yıl süre ile dil eğitimi aldı ve idari sistem üzerine incelemelerde bulundu. 2020 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

28 Şubat 2005 tarihinde Afyonkarahisar Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Eskişehir İli Han ve İnönü İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçesi (2008-2010), Kars ili Selim ilçesi (2010-2012) ve Sivas İli Divriği İlçesi (2012-2016) Kaymakamı olarak görev yaptı.

31.10.2016 tarihinde Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak başladığı görevine devam etmektedir.

“Genç Liderler İşbirliği Programı” kapsamında Japonya’da, “Sınır Yönetimi İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Litvanya’da, “Dezavantajlı Kişilerin Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Programı” kapsamında Almanya’da, “Kış Turizminin Geliştirilmesi Programı” kapsamında Avusturya’da, “Yol Standartlarının İyileştirilmesi Teknik Destek Programı” kapsamında Belçika’da, “Şehirlerin Eşleştirilmesi Projesi” kapsamında Çekya’da icra edilen eğitim ve inceleme programlarına katıldı.

Avrupa’nın, Orta Doğu’nun, Balkanlar’ın ve Kafkasya’nın pek çok kentini gezmek suretiyle farklı kültürleri tanımak ve gönül coğrafyamızı hissetmek fırsatını yakaladı.

Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya aynı zamanda Buruciye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği Meclis Üyeliği, Dr. Ahmet Köksal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve KÖYDES Projesi İl Koordinatörlüğü vazifelerini de icra etmektedir.

Türk Kızılayı’nın seçkin kan bağışçıları arasına katılmış olup, Bronz Madalya ile onurlandırılmaya hak kazanmıştır. 

İyi derecede İngilizce bilen Vali Yardımcımız Mehmet Nebi Kaya, Öğretim Görevlisi Zeynep Kaya ile evli ve üç çocuk babasıdır

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nurettin Kaya’nın kaymakam yeğen sevinci

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!