Mücadelemiz Sürecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Liman İş Sendikası bugün bir basın açıklamasında bulundu. Genel Başkan Vekili Mülazim Dursun’ yaptığı basın açıklamasında

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Mücadelemiz Sürüyor!

Liman-İş Sendikası olarak 1963’ten beri yürütmekte olduğumuz sendikal mücadelemiz bütün zorluklara ve engellemelere rağmen devam etmektedir.

Sendikamızın örgütlenme faaliyetleri yürüttüğü, Kocaeli Gebze’de bulunan Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş’de çalışan işçiler 2017 yılında sendikamıza üye olmuştur. 12/07/2018 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikamıza, çoğunluğu sağladığımıza dair olumlu yetki tespiti gelmiştir. Ancak işveren sendikalaşmayı engellemek için yetki itirazında bulunarak hem süreci uzatmış hem de işçilerin sendikal haklarını kullanmasına engel olmuştur.

Sendikamız dava sürecinde de mücadelesini sürdürmeye ve Koton Mağazacılık işçilerinin yanında olmaya devam etmiştir. Bu mücadele sonucunda yargı süreci tamamlanmış ve Sendikamız haklı bulunmuştur. Ancak işveren mahkeme kararını tanımayarak tüm baskılarına devam etmiş ve yasadışı davranmayı sürdürmüştür. Sendikayı pasifize etmek için sendikaya üye olanları üyelikten istifa etmezlerse işten atılacaklarını söylemişlerdir. Bu söylemlerinden sonrada Derya DÖNMEZ, Evren AĞDAŞ, Hüseyin GÖZALAN ve Fatma BAHÇA isimli 4 çalışanı özel odalara kapatarak, çalışanların e devletleri istenmiş, baskı yolu ile sendika üyeliğinden istifa etmelerine zorlanmışlardır. Daha sonrasında ise haksız yere işten atmıştır.

Anayasanın 51. Maddesinde “Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz” hükmü yer almaktadır.

Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine göre ise sendikal hakların kullanılmasını engellemek suçtur.

Koton Mağazacılık tüm bu yaptıkları ile yasalara aykırı davranmış ve suç işlemiştir.

Biliyoruz ki kamuoyu da sendikal haklarını kullanmak isteyen, baskı ve tehditler altında, işten atılma korkusuyla emek vermeye devam eden Koton Mağazacılık işçilerinin yanında olacaktır.

Liman-İş Sendikası olarak 1963’ten bu yana işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini kullanabilmeleri için mücadele ettik. Tüm baskılara ve zorluklara rağmen bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’deki tüm üyelerimizle birlikte Koton Mağazacılık çalışanlarının ve üyelerimizin yanında duracak, tüm baskı ve engelleri birlikteliğimizle aşacağız!

Birlikten doğan gücümüzle, Koton Mağazacılık işçileri anayasal haklarını kullanarak sendikalı olacak ve toplu iş sözleşmesinden faydalanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Liman-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mücadelemiz Sürecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!