Milli Görev

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

İlçemiz okullarından Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi, PISA 2022’de Türkiye’yi temsil edecek. Bu sene 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sınavlara Türkiye’den toplam 196 lise katılacak.

Okul müdürü Engin Erbek:“Okulumuzun PISA öğrenci değerlendirme programına katılacak olması hem öğretmen hem öğrenci çevresinde heyecan uyandırdı.Okulumuz öğrencileri ile , ilimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz.Bunun gururunu yaşaıyoruz.  Şimdiden okulumuzda PISA rüzgârları esiyor.” diye konuştu. PISA sınavları kapsamında,  MEB Ortaöğretim Daire Başkanı Mustafa Karlıtepe ve Kocaeli İl Mili Eğitim Şube Müdürü Sinan Taş, Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu lisesini ziyaret ederek, sınava girecek öğrencilere başarılar dilediler

PISA’NIN AMACI NE?

Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma. PISA’nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmek, ayrıca gençleri daha iyi tanımak, onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymak.

PISA NASIL UYGULANACAK?

PISA 2022 uygulaması, Türkiye’de 196 okuldan yaklaşık 7900 öğrencinin katılımı ile Nisan – Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bilgisayar tabanlı değerlendirme olarak yapılacak uygulamada öğrenciler ilk olarak iki saatlik bilişsel test oturumuna katılacaklar. Bu oturumda çoktan seçmeli ve açık uçlu sorulara cevap verecekler. Bu oturumun ardından yaklaşık 45 dakika sürecek anket oturumunda öğrenciler ankette yer alan sorulara cevap verecekler. Bilişsel test ve anket oturumları aynı gün gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PISA 2022 uygulamasına ait sonuçlar Aralık 2023’te OECD tarafından hazırlanacak bir raporla açıklanacak. Ulusal rapor da eş zamanlı olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Görev

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!