“MECLİSİN BİLGİ EDİNME VE DENETLEME YETKİSİNİ KISITLIYORLAR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

 CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı sözlü açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgi edinme ve denetleme yetkisinin kısıtlandığını söyledi. Tarhan, HGS ve OGS ihlallerinde yüksek faiz uygulanması nedeniyle vatandaştan gelen şikayetleri Meclis gündemine taşıdıklarını ifade etti. Tarhan “Vatandaş HGS ve OGS geçişlerinde aracın sistem tarafından okunmaması sonucunda oluşan geçiş ihlali nedeniyle uygulanan faiz oranlarının ana paranın 4 katına ulaşmasından şikayetçi. Cezalar ve faizler o kadar yüksek ki kamyonun değeri 80 bin Lira. Bir bakıyorsunuz gelen ceza 150 bin Lira. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplanması talebiyle HGS ve OGS mağdurlarına dair uygulanan ceza ve faizleri içeren soru önergemizi Meclis Başkanlığına sunduk. Ama aldığımız yanıt bizi daha çok şaşırttı. Bakanlık bize “Gereği yapılıyor.” diyerek cevap verdi.” dedi

Tarhan, HGS ve OGS geçişleri nedeniyle kaç kişinin, ne kadar borcu olduğunu ve kaçının borcuna faiz işletildiğini sorduklarını ancak verilen cevabın sorulan soruların karşılığı olmadığına dikkat çekti. “Böyle bir cevap olabilir mi? Biz halkın mağduriyetine dikkat çekmek isterken Bakanlık ciddiyetsiz ve özensiz davranıyor.” diye sözlerine devam eden Tarhan, Anayasanın 98. Maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddesi milletvekillerinin bilgi edinme ve denetleme yetkisini düzenlediğini ancak Bakanlıkların bu düzenlemeler gereğince cevaplamakla yükümlü oldukları soru önergelerini yanıtlamaktan kaçındıklarını ve Meclisin bilgi edinme ve denetleme yetkisini kısıtladıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“MECLİSİN BİLGİ EDİNME VE DENETLEME YETKİSİNİ KISITLIYORLAR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!