KOBİGEL sonuçları açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

13 Aralık 2022 tarihinde  KOSGEB tarafından yayınlanan çağrıların başvuru adetleri açıklandı. KOSGEB Kocaeli Batı Müdürlüğü

 “2022 – 01 İmalat Sanayi Sektöründe Dijitalleşme Sürecine Katkı Sağlayabilecek Yerli Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerin Desteklenmesi” çağrısı için 36 başvuru;

“2022 – 02 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Üretim ve İlişkili İş Süreçlerinde Dijital Teknolojilerden Yararlanma Düzeyinin Arttırılması”  çağrısı için 34 başvuru;

 “2022 – 03 İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması”  çağrısı için 80 başvuru olmak üzere toplam 150 adet başvuru almıştır.

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanmaları halinde imalat hızı ve verimliliklerinde önemli iyileştirmeler sağlayabilmektedir. Sanayide dijital dönüşümün Türkiye’de başarıyla gerçekleştirilmesi, bu konuda yetkin teknoloji  geliştiricisi KOBİ’lerin varlığına bağlıdır. Akıllı dijital teknolojilerin imalat sanayi sektöründe yaygınlaşması için bu teknolojilerin “erişilebilir” hale getirilmesi stratejik müdahale alanı olarak belirlenmiştir. Akıllı dijital teknolojiler geliştirme alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin mevcut portföylerinde bulunan ürün / yazılımlarında tasarımsal iyileştirme, kullanım alanını genişletme, farklı teknolojilere entegrasyon, sektörel ihtiyaçlara uyarlama, modül ekleme, işlev optimizasyonu vb. iyileştirmeler yapmaları ve / veya geliştirmiş oldukları ürün / yazılımları ticarileştirmeleri KOSGEB tarafından desteklenecek ve bu şekilde; sanayi sektörümüz yetkin teknoloji tedarikçisi KOBİ’ler aracılığıyla bu teknolojilere erişebilecektir.

İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin Dijital Dönüşümünü gerçekleştirecek olan yerli teknoloji geliştiriciler bu çağrılarda önemli yer almaktadır. Bu noktada KOSGEB Kocaeli Batı Müdürlüğü etki alanında bulunan Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası bölgesi KOSGEB in 2022-1 çağrısına 36 adet başvuru alarak bilgi ve teknolojinin bölgemiz için önemini gözler önüne sermiş, İstanbul ve Ankara illerinden sonra en çok başvuru alan bölge olmuştur. Bu özelliği ile bölgemiz 78 ilden daha fazla başvuru almış ve bilgi ve teknolojinin merkezi olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Bölgemizde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerimiz bu çağrı kapsamında gerek kendi ürünlerini geliştirirken diğer taraftan da imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yerli dijital dönüşüm tedarikçisi olmaktadırlar.

Çağrımıza yoğun ilgi gösteren Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerimize ve Dijital Dönüşüm serüvenine bizimle devam eden imalatçı KOBİ’lerimize teşekkür ederiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KOBİGEL sonuçları açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!