Herşey Allah rızası için

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Çoban Mustafapaşa Vakfı her sene olduğu gibi bu sene de iftar vermeye devam ediyor. Pandemi döneminde Ramazan Ayının her günü 300 aileye iftar yemeği ulaştırılmışdı. Bu sene de Vakfın külliyesi açılarak yine günlük 300 kişiye iftar yemeği verilecek.

Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, “Külliyemizde bu yıl Ramazan ayında sıcak yemek ikramı günlük 250-300 arasında verilecek ” dedi. Vakıf Müdürü Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “1523 yılında Gebze’ye İslâm’ın mührünü nakşeden Çoban Mustafa Paşa Hazretleri tarafından inşâ ettirilen Çoban Mustafa Külliyesi isminden de hareketle sadece 5 vakit namazın eda edildiği bir cami değil. Medresesi, tekkesi, misafirhaneleri ve imarethanesi ile bir yapılar topluluğu olarak Gebze’ye kazandırılmış en önemli Osmanlı İslam eserlerindendir.

Külliye imarethanesi (aşevi) yeniden ecdadın açtığı yolda hizmetini sürdürmek niyeti ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce Çoban Mustafa Paşa Vakfına tahsis edilmiştir. Bu bağlamda ilk olarak sabah namazları sonrası sıcak çorba ikramları ile başlanan hizmet ağına sıcak yemek hizmeti de eklenerek faaliyet alanı daha da bereketlendirilmiştir. Her gün aralıksız olarak Gebze Bölgesi’nde bulunan, yemek yapabilme vasfına haiz olmayan tüm ihtiyaç sahiplerine yemek ikramında bulunulmaktadır. Yaşlı, hasta ve geçici süre ile de olsa yemek yapma imkanı bulunmayan komşularımızın bu ihtiyaçları her akşam iftarda  Çoban Mustafa Paşa aşevi tarafından verilmektedir. Malumunuz Ramazan-ı Şerif ayı İslam aleminde büyük bir sevinç ve neşe ile karşılanır.

Ramazanın ilk iftarında ihtiyaç sahibi olanların dışında, iftar yemeğine geç kalan, oruçlu olan herkese kapılarını açan Vakıf yine gönülleri feth etti. Dualar eşliğinde açılan ilk iftar yemeği yine sonrasında dualarla kapandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herşey Allah rızası için

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

2 Yorum

  1. 2 Nisan 2022, 14:39

    Allah razı olsun büyük hizmet, Rabb’im böylesi hayırlı işleri daim etsin inşaallah.

  2. 2 Nisan 2022, 15:12

    Allahım hepsinden razı olsun

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!