GEDÇAD’ dan Depremzede Öğrencilere yardım eli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze’ de 2018 yılında kurulan kısa adı GEDÇAD olan Gebze Darıca Çayırova Dilovası Okul Kıyafetleri Derneği bölgemizde bulunan 500 depremzede öğrencimizin tüm okul kıyafetlerini ücretsiz karşıladı. Geçtimiz ay yaşanan ve 11 ilimizi kapsayan asrın felaketi olarak da adlandırılan deprem felaketinin üzerinden ülke olarak birlik beraberlik içerisinde bu yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Bu anlamda bölgemizde 2018 yılında kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığını İntersevin – Moda Giyim Sahibi Talat Osmanoğullları’ nın yaptığı GEDÇAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyeleri depremden etkilenen ve bölgemize gelen depremzede ailelerimizin öğrencilerine yardım etme kararı aldılar.

Bu anlamda 4 İlçemizin Kaymakamları ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile görüşerek yaklaşık 500 depremzede öğrencimizi giyindirdi. Konuyla alakaları Yönetim Kurulu Başkanı Talat Osmanoğulları ile görüşen Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Şahin hem derneğin kuruluş amacı ve yaptıkları hizmerlerle ilgili hemde çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Talat Osmanoğulları;

“ Derneğimiz 2018 yılında kuruldu. Kuruluş amacı bölgemizde olan 4 ilçenin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Okul Kıyafetleri Üretici ve Satıcıları olarak Dernekleştik. Buradaki amacımız kaliteli hizmet vermek ve okullarla uyumlu çalışmak. Kurulduğumuz günden bu yana güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Her okula derneğimiz adına örnek kıyafetler dolaplarıyla birlikte koyduk. O görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. O dolapları da okulun demirbaşı olarak okullarımıza teslim ettik. Yine her yıl okulların açıldığı dönemlerde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dernek üyelerimizin hepsi kendi üzerine düşen sorumluluk gereği yardımcı oldu, ihtiyaç sahibi öğrencimizi ücretsiz giydirdi. Ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizi kapsayan deprem felaketinden sonra düşündük kü o bölgelerden gelen depremzede aileler ve o ailelerin okuyan çocukları olacak. Bu çocuklarımız kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak o ailemiz için sorun haline gelebilirdi. Biz bunun üzerine hemen toplanarak 400 öğrencimizin okul kıyafetetini dernek olarak karşılama kararı aldık. Bu karar sonrasına kendi başımıza bağımsız hareket etmeden önce İlçe Kaymakamlarımızın düşüncelerini ve olurlarını aldık. 4 İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle görüşüp fikrimizi söyledik onlarda bu fikrimizi çok beğendiler. Depremin olduğu ilk günden bu yana her arkadaşımız kendi üzerine ne düştüyse yaptı. AFAD, Kızılay ve STK’ lar aracılığı ile yardımlarını ulaştırmışlardı zaten. İlk etapda bölgemizde Muallim Köyünde bulunan öğretmenevine gelen 16 ailemizin tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Sonrasında 400 öğrencimizin okul kıyafetlerini karşımala sözü vermiştik ama gördük kü bu sayı 500 ü buldu. Bu sayı aşılsa dahi bu öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Toplam 19 üyemiz var. Biz bu kararı aldıkdan sonra Fedarasyonumuza bildirmiştik onlarda bu fikrimizi çok beğendiler. Biz her zaman ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz ve ailelerinin yanındayız “ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEDÇAD’ dan Depremzede Öğrencilere yardım eli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!