Gebze esnafı “artan cezalar nedeniyle kepenk kapatabilir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Pandemi sürecinde zor günler geçiren Gebze esnafı, iddialara göre bazı yetkililer tarafından artarak kesilen “keyfi para cezala”’ından kepenk kapatma noktasına geldi. Esnaf, denetimlerin “pandemi denetimi olmadığını ve özellikle yunus polisleri tarafından cezaya maruz kaldıklarını” iddia ettiler. Pandemi süreci başladığından beri en büyük bedeli ödeyenlerin başında gelen KOBİ ve küçük esnaf artan para cezalarından dolayı kepenk kapatma durumuna geldi. Birkaç ay kapalı kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme adımlarını açıklamasıyla birlikte toparlanmaya başlayan esnaf, bu kez de yetkililerin fazla denetimleri ve artan para cezalarına maruz kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın esnaf nezdindeki tutumlarını hatırlatan kent esnafı, yetkililerin fazla denetimleri ve aşırı para cezalarından işletmelerini kapatma riskiyle karşı karşıya oldukları endişesini taşıyor.

ESNAF, YETKİLİLERDEN HASSASİYET BEKLİYOR

Konuyla ilgili belediye, kaymakamlık ve emniyet yetkililerinden hassasiyet beklediklerini dile getiren Gebze esnafı, denetimlerin önemli olduğunu fakat keyfi cezalarla esnafın canından bezdiğini ve şikayetlerinin, sürekli ceza kesmeye yönelik olduğunu ileri sürdüler İlçe esnafı, “Cezalar ve denetimler pandemiden dolayı değil, özellikle yunus polisleri tarafından keyfi cezalara maruz kalıyoruz, işleri sadece bizlere ceza kesmeye dönüştü” şeklinde iddialarını dile getirdiler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze esnafı “artan cezalar nedeniyle kepenk kapatabilir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!