Derince Mersincik Çınarlı Deresi Islah Ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Derince Mersincik Çınarlı Deresi Islah Ediliyor

Derince ilçesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Mersincik Mahallesinde yerleşim alanları içerisinde geçen Çınarlı deresinde de ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Çınarlı deresinin düzenli akışının sağlanması ve çevre için tehdit oluşturmaması için 340 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak.

KÜRESEL ISINMAYA ÖNLEM

KBB İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı yağmursuyu altyapı hatları ile dere ıslahı çalışmalarını Kocaeli genelinde devam ediyor. Son yıllarda ani yağışlar ile birlikte su baskınlarının yaşanması üzerine yağmursuyu hattı ile dere ıslahı yatırımlarına ağırlık veren Kurum, Derince ilçesi Mersincik Mahallesinden geçen Çınarlı deresinde ıslah çalışmalarına bir süre önce başladı.  Derince İlçesi Altyapı İkmal İnşaatı kapsamında yapılan imalat çalışmaları sürüyor.

340 METRE ISLAH ÇALIŞMASI

Geçmiş yıllarda Çınarlı deresinin D100 Karayolu alt kısmı, eski İsmetpaşa Stadı yanı, Atış alanı Poligonu karşısı ve TEM otoyolu altında ıslah çalışmaları gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, derenin geçtiği Ulusoy Sokak’ta ıslah çalışmaları yapıyor. Taş kesit olarak derenin tek tarafında yapılan çalışmanın, 200 uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Kalan 140 metre uzunluğundaki kısmın imalat çalışmaları program çerçevesinde sürüyor. Derede belirlenen program kapsamında toplam 340 metre ıslah çalışması gerçekleştirilecek.

İLÇEDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Islah çalışmalarının kısa bir süre içinde tamamlanması ile birlikte yağışlı havalarda ve ani yağışlarda debisi artan Çınarlı derenin düzenli akışı sağlanacak ve çevre ile insan sağlığı için tehdit oluşturmayacak hale getirilecek. İSU Genel Müdürlüğü, geçmiş yıllarda ilçe genelinde yer alan Çınarlı, Çenedağ, Kaşkal, Cımbız, Karaahmet ve Vadi Sokak derelerinin ıslahını gerçekleştirerek düzenli akışlarını sağladı. 2021 yılında ise 10.5 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı inşa edilerek işletmeye alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Derince Mersincik Çınarlı Deresi Islah Ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!