Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı Düzenleniyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

SPOR VE SİVİL TOPLUM İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı düzenleniyor. Türkiye genelinde 50 ilden beden eğitimi öğretmenleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek çalışmada, pandemi sonrası spor ve sporda eğitim konuları ele alınacak.

Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı, 23-24 Ekim 2021 tarihinde Kocaeli Luxor Garden Hotel’de gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilecek programda hem spor alanındaki akademisyenler hem de imam hatip okullarında görev yapan beden eğitimi öğretmenleri görüşlerini ve tecrübelerini paylaşacak.

Sporcuların tespiti ve geliştirilmesi ana gündem

Pandemi sonrası spor, sporda eğitim, spor organizasyonlarına katılımın artırılması, spor ve liderlik, spor ve gönüllülük gibi konuların ele alınacağı program, açılış konuşmalarının ardından yuvarlak masa düzeninde gruplar halinde müzakerelerin yapılmasıyla devam edecek. Spor odaklı çalışan sivil toplum kuruluşlarında pandemi sonrası yol haritasını belirlemek amacını da taşıyan programda, sporcuların tespiti, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla ileriye dönük planlar ele alınacak.

Sporda eğitim ve topluma yansıması

Programda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk “Liderlik ve Spor”, İstanbul İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcferoğlu “Sporda Eğitim”, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Çimen “Hareket Eğitiminin Topluma Yansıması”, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Sertbaş ise “Sporda Gönüllülük” üzerine sunumlarını yapacak. Spor yazarı Fatih Doğan da “Spor Medyası” üzerine bir konuşma yapacak.

Sivil toplum ve spor işbirliği

Çalıştayda ele alınan önemli bir konu, sivil toplum ve spor işbirliği konusu olacak. Yazar Halit Bekiroğlu, “Hareket”, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Başkanı Ömer Faruk Terzi “Sivil Toplum Kuruluşlarının Spora Bakış Açıları” üzerine sunumlarını yapacak. Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı da “Cami ve Spor” üzerine düşüncelerini aktaracak. Sunumların ve yuvarlak masa toplantılarının ardından çalıştay raporunun okunmasıyla program sona erecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıklı Spor İçin Sivil Toplumla İşbirliği Çalıştayı Düzenleniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!