Gebze’de 30 Ağustos coşkusu..

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Kocaeli 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Gebze’ye taşıdı

 

CHP Kocaeli’nin ev sahipliğinde bu yıl Gebze’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü ve bayram kutlamaları bölge halkının coşkulu katılımı ile sürdü.  30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü tarafından Gebze’de düzenlenen kutlamalar coşku dolu görüntülere sahne oldu. CHP Kocaeli İl Örgütü ev sahipliğinde, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçe örgütlerinin koordinasyonunda düzenlenen etkinliklere bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Gebze Trafo Meydanı’ndan başlayan Zafer Yürüyüşü ile sloganlar eşliğinde Gebze Kent Meydanı’na yürüyen CHP’lilerin korteji halkın katılımıyla büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

YOĞUN KATILIM

CHP Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkan Vekili Aslıhan Başkal, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, ilçe kadın kolu ve gençlik kolu başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri Hikmet Erenkaya, Mehmet Hilal Kaplan, Halil Çalık, belediye meclis üyeleri, partinin önde gelen birçok ismi, çeşitli sivilt toplum kuruluşları, siyasi etkinliğe katıldı.

GEBZE’DE BÜYÜK COŞKU

Gebze Kent Meydanı’na sloganlar eşliğinde gelen coşkulu kalabalık Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı’nı okudu.  Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen halk konserlerine ev sahipliği yapan programının açılış konuşmalarını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan gerçekleştirdi. Gökhan Orhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

HALKA HESAP VERECEKLER

“Bağımsızlık beni karakterim diyen bir devrimcinin, kararlı bir önderin, gerçek bir başkomutanın, O’na güvenen silah arkadaşlarının, umutlu bir milletin, himayeyi, ablukayı, esareti, zulmü kabul etmeyen Anadolu halkının, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferidir 30 Ağustos. Sınır namustur. Bugün sınır ihlalini görmezden gelenler, bağımsızlığımızı tehlikeye atanlar, ranta sessiz kalanlar, doğamızı katledenler, halkın değil emperyalist güçlerin yanında olanlar, halka hesap verecektir. Bugün bizlere düşen de 98 yıl önce kurulan Cumhuriyet’i, demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra mazlum halklara da umut ışığı olmaktır.”

 

İZİN VERMEYECEĞİZ

Orhan’ın ardından CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar coşkulu kalabalığa hitap etti. Karakadılar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos, milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı özgürlüğü ve bağımsızlığı karakter edinmiş bir milletin boyunduruk altına alınmadığı, dünyaya haykırdığı gündür. Bu zaferin mimarı ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün hala yok saymak isteyenlerle mücadelemiz sürüyor. Ancak hiçbir zaman Ata’mızın izini silmelerine, Cumhuriyet’in gençleri olarak, Cumhuriyet sevdalıları olarak izin vermeyeceğiz. Ata’mızın anısını ve bizlere emanetlerini yaşatmaya, ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 

KISITLAMALARA RAĞMEN KUTLAYACAĞIZ

Karakadılar’ın ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı konuşmalarını yapmak üzere sahneye geldi. Başkan Yıldızlı konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Ulus devletleri zafer bayramlarını toplu bir şekilde coşkuyla kutlarlar. Ulus devletlerinin kutlamalarında kısıtlamalar olmaz. Fakat günümüzde milli bayramlarımız için düzenlemek istediğimiz kutlamalarda karşı sürekli olarak kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bu engellemelere karşı halkımızla tek vücut olarak milli değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hiçbir engel tanımayan milletimizin, dünyada emsali görülmemiş galibiyetini gösterdiği gibi Ata’larımızın miraslarını yaşatmaya devam edeceğiz.”

 

BU DÜZENE HALK DUR DİYECEK

Yıldızlı’nın ardından halka hitap eden Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bağımsızlık mücadelesinin en büyük kilomtere taşı olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece bizim için değil, dünya tarihinde yazılmış en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bugün ne yazık ki Genç Cumhuriyet’in tüm yokluklara rağmen kurduğu fabrikaları satılmış, ülkemizin savunması, ulaşımımız ve iletişimiz yabancılara verilerek özelleştirilmiştir. Parlamento zayıf konuma getirilmiş, devlet kurumları liyakatsızlığa tek adamın iki dudağı arasına terk edilmiştir. 99 yıl sonra milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Milletimizin sandık başında artık bu düzene dur diyeceğine inancımız tam. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” Konuşmaların ardından Ersin Yılmaz, Fatih Altıparmak ve DJ Ervin’in birbirinden başarı performanslarıyla Gebze Kent Meydanı’ndaki kutlamalar halkın büyük coşkusuyla devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze’de 30 Ağustos coşkusu..

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!