24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Türk Basınında Sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz, her yıl ‘Gazetecilik ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan, kamuoyu adına soran, sorgulayan, araştıran ve irdeleyen, halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına üstlendiği önemli misyon ile basın ve gazetecilik mesleği, Demokrasimizin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi adına hayati bir görevi yerine getirmektedir.

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket edip, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip, güçlenmesine önemli bir katkıda bulunmaktadır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Devletimizin vatandaşlarımıza hizmete ve benzeri konulara yönelik karar ve uygulamalarını bir kamu görevi anlayışıyla bizlere aktaran, ulaştıran basınımızın, her zaman olduğu gibi ülkemiz ve dünya sorunlarını önceleyen yaklaşımının süreceğine, basın meslek esaslarına içtenlikle bağlı, kişi hak ve özgürlüklerini önemseyen, özel hayata saygılı bir anlayışla hareket edeceğine,  sorumlu, ilkeli, tarafsız, gerçek bilgi ve haber verme çabası içerisinde olacağına ve bu hassasiyetle görev yapacağına içtenlikle inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. Yıl dönümünde, bu görevleri icra ederken hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Kocaeli’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.

Seddar YAVUZ Kocaeli Valisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!