Gebze Teknik Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, 3 Ekim 2023 tarihinde GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende ayrıca; Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başta olmak üzere il ve ilçeler protokolü, Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile GTÜ yönetim kadrosu, akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Tören öncesinde Fuaye Alanında katılımcılara mini konser veren İCAZ GTÜ Müzik Topluluğu büyük beğeni topladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla etkinlik başladı.

Kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, öncelikle 1 Ekim 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen terör saldırısını kınadı. Güler, “Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki can çekişen hain terör örgütü son çırpınışlarını vermektedir. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Güler, konuşmasının devamında GTÜ’nün Türkiye’nin önemli bir üniversitesi olduğunu belirterek, üniversitenin başarılarından övgüyle bahsetti. Güler, “GTÜ, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Üniversitemiz, nitelikli insan yetiştirerek ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Gençlere seslenen Güler, “Sizler, ülkemizin geleceğisiniz. Sizlerin başarısı bizim başarımızdır. Bu nedenle kendinizi iyi yetiştirmeniz, bilgi ve donanımınızı artırmanız çok önemlidir. Bunun için çok çalışmalı, araştırmalı ve yenilikçi olmalısınız. Ayrıca, takım çalışmasına önem vermeli, iş birliği yapmayı öğrenmelisiniz. Risk almaktan ve hata yapmaktan korkmamalısınız. Hata yapmaktan ders alarak daha güçlü bir şekilde yolunuza devam edebilmelisiniz. İnançlı, çalışkan ve azimli olduğunuz sürece başarı daima yanı başınızda olacaktır.” dedi.

Bakan Güler GTÜ’lü Takımların TEKNOFEST Başarılarını Tebrik Etti

Bakan Güler, teknolojiyle yakından ilgilenen, bu alanda yeni ve inovatif çalışmalar ortaya koyan gençlerin sayısının artmasını, ülkenin güzel yarınları için son derece ümit verici bulduğunu dile getirerek, bu alanda çok daha hızlı ilerlemek ve yol kat etmek için vizyoner gençlere de görevler düştüğünü vurguladı. Gebze Teknik Üniversitesinin TEKNOFEST etkinliklerine her geçen yıl sayısı artan projelerle katılımından ve en son 2023 İstanbul TEKNOFEST’te, sağlıkta yapay zeka yarışmasında birincilik, Hyperloop yarışmasında ikincilik elde etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Güler, bu projelerde emeği geçen akademisyenleri, öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bakan Güler: “Türkiye, Savunma Sanayisinde Yerli ve Milli Atılımı Sürdürüyor”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin uluslararası alandaki güçlü konumunu sürdürebilmesinin temel şartlarından birinin yerli ve milli savunma sanayisi olduğunu vurgulayarak, yerli üretimde yüzde 80’lik başarıya dikkat çekti. Savunma sanayisindeki yerli tasarım ve üretimlerin dünya çapında büyük ilgi gördüğünü belirten Güler, Türk savunma sanayisinin uluslararası arenada başarıyla yarıştığını ifade etti. Güler, Türkiye savunma sanayisinin 2023 yılında dünyanın ilk 100 savunma şirketi arasında yer almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

“Bakan Güler: Türkiye’nin Önümüzdeki Dönemdeki Rolü ve Hedefleri”

Bakan Güler, günümüzde uluslararası sınamaların yoğunlaştığı, dünya dengelerinin yeniden şekillendiği bu kritik dönemde, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük çabalarıyla kurduğu geniş çaplı ilişkilerle bölgesinde ve dünyada merkezi bir rol oynadığına dikkat çekti. Güler, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde barış, güven ve istikrarın merkezi haline geldiğini ve dünya çapında takdirle izlendiğini vurguladı.

‘Türkiye Yüzyılı’ Hedeflerimize Kararlılıkla İlerliyoruz”

Üst düzey analistlerin ve resmi kaynakların vurguladığı gibi, Türkiye’nin değerlendirmelerde dikkate alınmadan yapılan hiçbir analizin anlamlı olmayacağını belirten Güler, “Önümüzdeki dönemde Türkiye ile iş birliği yapanlar kazanacak. Ülke olarak bu yüksek seviyeye ulaşmanın bilincindeyiz. Elde edilen başarıları korumak ve daha üst seviyelere taşımak önceliğimiz. Bu bağlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla yazılan 100. Yıl Marşı’na ait bir çalışmanın videosunu izlettikten sonra Güler, “Bu yolda kararlı bir şekilde ilerlerken köklü tarihimiz, stratejik coğrafyamız, genç ve dinamik nüfusumuz, güçlü altyapımız, etkili, caydırıcı ve saygın ordumuz ile her geçen gün büyüyen savunma sanayimiz bizim için en büyük güvencelerdir. Üniversitelerimizin, akademisyenlerimizin ve gençlerimizin, kendi alanlarında önemli çalışmalar yaptıklarını görmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Bakan Güler, tasarladığı ve ürettiği İHA ve SİHA’larla dünya çapında büyük başarılar elde eden Selçuk Bayraktar’ın kısa bir süre önce bu salonlarda oturduğunu hatırlatarak, kamu, özel sektör ve üniversitelerin, gelecekte de büyük çaba harcayarak daha büyük başarılar elde edeceğine ve ülkenin gelişimine önemli katkılarda bulunacağına inandığını ekledi.

Vali Seddar Yavuz, GTÜ Akademik Yılı Açılışını Kutladı ve Gençlere Sorumluluklarını Hatırlattı

Vali Seddar Yavuz, GTÜ’nün akademik yılı açılışını kutlayarak, ordunun çeşitli kademelerinde milletin emaneti formayı şerefle taşıyan Bakan Güler’i aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocaeli’den, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dış ticaret hacminin yüzde 18’inin gerçekleştiğine değinen Yavuz, kentin bilim, sanayi, teknoloji, bilişim ve inovasyon şehri olduğunu dile getirdi.

Yavuz, gençlerin doğru üniversiteyi tercih ettiğini söyleyerek, “İnşallah bu imkanları en iyi şekilde kullanır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletine büyük hizmetler yaparsınız. Buna gönülden inanıyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında diriliş, kıyam yüz yılında, tam bağımsız Türkiye yolunda büyük hizmetler vererek bizim başaramadığımız, eksik yaptıklarımızı sizler daha iyi yaparsınız.” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 2023-2024 akademik yılının tüm öğrencilere, akademisyenlere ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

GTÜ Rektörü: Yüksek Teknoloji ve AR-GE’nin Faydalarını Hızlı ve Etkin Aktarıyoruz”

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 1992’de Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ismiyle kurulan üniversitenin misyonunun, yüksek teknoloji alanındaki akademik ve endüstriyel AR-GE’nin sanayiye, ülkenin ekonomik faydasına hızlı ve etkin transferini sağlamak olduğunu anlattı. Rektör Mantar, 30 yıldır bu misyon ile yatayda ve dikeyde güçlenerek, büyüyerek yollarına devam ettiklerini aktararak, GTÜ’nün 5 fakülte, 7 araştırma enstitüsü ve 11 bin öğrencisinin bulunduğunu söyledi.

Genç Bir Üniversite Olmamıza Rağmen Kalite ve Etkinlikte İlk 5’teyiz”

Henüz genç bir üniversite olmalarına rağmen Türkiye’de ve dünyada kalite ve etkinliklerini ispatladıklarına değinen Mantar, “Kurulduktan kısa süre sonra akademik sıralamalarda Türkiye’de hep ilk 5 içinde olmuştur. Zaman zaman 2, 3 fakat hiç ilk 5’ten aşağı düşmemiştir. 2022’de, girişimcilikte devlet üniversiteleri arasında 5. olduk. Nüfus olarak en küçük üniversitelerden biri olmamıza rağmen 5. olmamız yenilik ve inovasyona ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir.” diye konuştu.

Rektör Mantar, öğretim üyelerinin akademik etkinliğinin gurur verici şekilde arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında 2,81’lik etkileyici oranla Türkiye üniversiteleri arasında 3. sırada yer aldık. Bu, üniversitemizin bilimsel araştırmalara verdiği önemi ve araştırma üretkenliğini vurgulayan önemli başarıdır. Tüm bu başarılar, Gebze Teknik Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası düzeydeki saygınlığını artırmasının sonucudur. Üniversitemiz, öğrencilerimize yüksek kaliteli eğitim sunmanın yanı sıra araştırma ve inovasyon konularında da büyük öncülük yapmaktadır.”

“GTÜ, Savunma Sanayi Kariyeri Hedefleyen Öğrencilere Benzersiz Fırsatlar Sunuyor”

Sanayi ile güçlü bağlar kurma ve öğrencilere sektörün içinde gerçek dünya deneyimleri sunma konusunda kararlı olduklarına dikkati çeken Mantar, özellikle savunma sanayii alanında kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler için GTÜ’nün bulunmaz fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Mantar, GTÜ’nün savunma sanayii ile sıkı iş birlikleri sayesinde, öğrencilere bu alandaki en son teknolojileri ve gelişmeleri takip etme, staj yapma ve geleceğin savunma uzmanları olma fırsatı verdiğini belirterek, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz ve Enerji Enstitüsü programları, TEİ ve TUSAŞ ile beraber yürütülmektedir. Fizik Bölümü, Nano Teknoloji Enstitümüz, ASELSAN ve NATO ile ciddi iş birliklerine sahiptir. Savunma Enstitümüz ve Bilgisayar Mühendisliğimiz Havelsan ve ASELSAN ile ciddi iş birliklerine sahiptir.” ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da yeni öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Bakan Güler ve protokol üyeleri, üniversiteye destek olan kurum ve kuruluşlar ile akademisyenlere plaket verdi.

Ödül Alanlar:

ARAŞTIRMA TEŞVİK ÖDÜLÜ

Doç.Dr.Emel KURAM

Doç.Dr.Sevilay DEMİRKESEN ÇAKIR

Dr. Öğr. Üyesi Fatih USTA

HİZMET ÖDÜLÜ

Prof. Dr. Nilay COŞGUN

Prof. Dr. Meral ELÇİ

Ayşe ÇARDAK SOYALP

YILIN LİSANSEĞİTİMCİSİ

Prof. Dr. Serkan AKSOY

LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLLERİ

Şirin MASSOUMILARİ / Dr. Öğr. Üyesi Sadiye VELİOĞLU

Yeşim CAN SAĞLAM / Prof. Dr. Bülent SEZEN

Onur ALEV / Prof. Dr. Zafer Ziya ÖZTÜRK

BAĞIŞÇI ÖDÜLLERİ

DOÇ: DR. TAHİR BÜYÜKAKIN

BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş

Doç. Dr. ALİ MURAT SOYDAN

ABDURRAHMAN ASLANTAŞ

BÜNYAMİN ÇİFTÇİ

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ

MEHMET ALİ OKUR

DR. NECDET SAĞLAM

TURAN DURMUŞOĞLU

AHMET CİN

TAKEHİRO YASU

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gebze Teknik Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!