Tahir Büyükakın

Çayırova’da sigara yasağı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çayırova’da koronavirüs tedbirleri kapsamında sigara içilmesi yasağı kararı alındı. Çayırova Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili olarak şu paylaşım yapıldı: “Covid­19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu kapsamında ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İlçemizde alınan Umumi Hıfzıssıhha Kararı ile Covid-19 salgınını önlemem, bulaşmayı azaltmak, maskelerin doğru biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla maske kullanımını ihlal edip, maskeyi aşağıya indirerek yürüme esnasında sigara içilmesinin, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu Fatih Caddesi ve yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka, PTT, Noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, Fatura Ödeme yerleri vb. yerler ile semt pazarlarında yasaklanması kararı alınmıştır”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çayırova’da sigara yasağı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!