Ziraat Bankası para üstlerine el mi koyuyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Darıca Ziraat Bankası’nın merkezinde Çınaraltı çay bahçesinin karşısında bulunan  ATM’sinden  fatura yatırmak isteyenlerin para üstleri iade edilmiyor. Bu konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası ATM’sinden para yatırmak isterken paralarının üstlerini kaptıran vatandaşlar ATM tarafından verilen makbuzda “kasa arızası nedeniyle eksik ödeme yapıldı. lütfen banka şubenize başvurunuz” ifadesi içeren bir makbuz veriliyor. Halbuki, hiç para verilmiyor ki “eksik para üstü” verilsin. Bu konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası Darıca Çınaraltı mevkinde bulunan merkez şubenin ATM’sinden fatura ya da borç yatırmak isteyen Ziraat Bankası müşterileri mağduriyet yaşıyor.  Bölge Haber’e konuşan Ziraat Bankası müşterileri mağduriyetlerini şu sözlerle dile getiriyor: “Bankanın ATM’sinden borç yatırmak istiyoruz. Yatırıyoruz. ATM ne borcumuzun yatırıldığına dair makbuz veriyor ne de paramızın üstünü. Yani sizin anlayacağınız hem borcumuzu ödeyeceğimiz parayı kaptırıyoruz. (Bu konuda bize ATM’den bilgi verilmediği için böyle bir düşünceye kapılıyoruz) ya da hem de paramızın üstünü kaptırıyoruz.  Hadise akşam saatlerinde meydana geldiği için mecburen ertesi günü Ziraat Bankası’nın şubesine gidiyoruz. Derdimizi anlatıyoruz, makbuzumuzu gösteriyoruz bir de banka görevlisi demez mi dilekçe yazın. ( Bu da normal) İnceleme yapacağız. Sanki biz yalan söylüyoruz.  Hadi anladık formalite icabı. Neden ATM bizi mağdur ediyor” diye konuştu.

“ATM PARAMI KAPTI, YÜRÜYEREK GİTMEK ZORUNDA KALDIM”

Öte yandan bir başka Ziraat Bankası müşterisi de “Ziraat Bankası ATM’si para üstümü veremediği için bir banka müşterisi üzerinde de parası olmadığı için kent kart yükleyemediğini bu yüzden de yürüyerek Gebze’ye kadar gitmek zorunda kaldığı” iddiasında bulunarak kendisinin “mağdur edildiğini” savundu.

BANKA YETKİLİSİ: “ATM ARIZALI”

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Ziraat Bankası Darıca’daki vezne görevlisi “ATM son zamanlarda bunu yapıyor. Bir tek siz değil pekçok kişinin başına geldi. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık? İade taleplerinin ” diye konuştu.

BANKA ŞUBELERİ TELEFONLA ULAŞMAK ZOR

Öte yandan bankaya para üstü almak isteyen dilekçe sahiplerinin bir başka yaşadığı sıkıntı ise Ziraat Bankası görevlilerinin telefonlarına ulaşamaması. Bir Ziraat müşterisi karşılaştığı taciz denebilecek uygulamayı şu sözlerle dile getiriyor:  “745 04 70 nolu telefondan  aranıyoruz. Telefonumun çaldığın 1 dakika sonra fark ediyorum. İlgili numaraya dönüş yapıyorum. Ne yazık ki, bankadan kimse telefonumuzu açmıyor. Üstelik o saatte bankanın içinde görevliler olmasına karşılık. Sanki bizimle dalga geçiyorlar..Adeta paramızla rezil olduk. Hem paramızı kaptırıyoruz hem de bir ton işkenceye maruz kalıyoruz. ”

“ATM YA PARA ÜSTÜNÜ İADE ETMİYOR YA DA ÇALIŞMIYOR”

Darıca merkezdeki Çınaraltı’daki  Ziraat Bankası ATM’sindeki yaşanılan mağduriyetlerle ilgili Bölge Haber’e konuşan Darıcalılar “Darıca gibi yaklaşık 200 bin nüfusu olan bir ilçeye böyle bir kepazelik yakışmıyor. Konuyla ilgili olarak kaç defa mağduriyet yaşadık. ATM’ler ya arızalı olur, ya paramızın üstünü vermezler. Bu ne işgüzarlıktır. ATM eskiyse değiştirilmesi için ne bekleniyor? Görevli hatası mıdır? Bu durum neden kaynaklanıyor? Üstelik pekçok işlem için Ziraat Bankası veznesine gidiyoruz banka görevlisi ‘ödeme alamıyoruz ya ATM’den yatırın ya da bankacılık hizmetini kullanın’ gibi yanıt veriyor. Biz bilmiyor muyuz? bankacılık hizmetini? Bankacılık hizmeti hackerlık faaliyetlerinin yoğun olduğu bir yer. Belki telefonumuza belki de e mailimize atılan bir mailden mesajdan ötürü virüs yerleşebilir bilgisayarımıza. Şifremizi bu şekilde öğrenen hackerler  internet bankacılığı yoluyla  hesaplarımızı boşaltmazlar mı? Biz bilmiyor muyuz bankacılık hizmetinden fayadlanmayı, bizim aklımız yok mu? Banka görevlisi bize akıl vereceğine vatandaşın mağdur olmayacağı hizmetleri üretmeli. Biz devlet bankası diye Ziraat’ı seçiyoruz.  Neredeyse pekçok ATM ödemesinde para üstümüzü iade etmiyor. İade etmediği gibi sanki iade alınmasın diye 40 türlü işkence türü uygulamayla karşılaşıyoruz. Devlet bankasında görevli olan personelin bu tutumuyla karşılaşıyorsak vay halimize” diye konuştu.

DARICA KAYMAKAMLIĞI’NI KOCAELİ VALİLİĞİ’Nİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Darıca Ziraat Bankası ATM rezaletiyle ilgili olarak Bölge Haber’e konuşan Darıcalılar mağduriyetlerini şu sözlerle dile getirdi: “Darıca’nın en merkezi yerinde üstelik bir devlet kurumu tarafından vatandaşa böyle bir eziyet ediliyor. Biz bunu Ziraat Bankası Darıca yetkililerine iletiyoruz. Dilekçe vermekten öteye geçemiyoruz. Gideceği varsa gitsin paramız ama bir dahaki sefere Ziraat Bankası ATM’si paramızı kapmasın. Bunun için Darıca Kaymakamlığı’nı Kocaeli Valiliğİ’ni ilgili şubenin görevlilerinin görevine davet edilmesi yönünde vatandaşın haklarının ve hukukunun korunması yönünde yanında olmalarını istirham ediyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ziraat Bankası para üstlerine el mi koyuyor?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!