Yeni Yağmursuyu Hattı Yapılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Küresel ısınma ile birlikte iklim değişikliğinin getirdiği ani yağışlarda oluşan su baskınlarının önüne geçebilmek için İzmit Milli İrade Meydanı alanında yeni yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştiriyor.

TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli genelinde içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu altyapı hatlarıyla beraber dere ıslahı, içme suyu depoları, fosseptik ve altyapı çalışmaları kapsamında bozulan yolların üstyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın müjdesini vererek kent meydanı yapılacağını duyurduğu alanda yüzey sularının toplanması ve taşkınların önüne geçilmesi için yağmursuyu altyapı çalışmalarına başlandı.

310 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ HAT
Milli İrade Meydanı alanında gerçekleştirilen altyapı çalışmaları kapsamında 310 metre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalarda Rafet Karacan Bulvarı üzerinde bulunan, yürüyüş yolundan gelen yüzey sularının toplandığı menfez ile Milli İrade Meydanı alanının alt kısmında bulunan menfez arasında bağlantı yapılacak. 1200 mm çapında betonarme boruların kullanıldığı altyapı çalışmasında ani yağışlarda bölgede oluşabilecek yağmur taşkınlarının önüne geçilerek yeni yapılacak kent meydanı alanı ve yürüyüş yolu üzerinden gelen yüzey suları kaynaklı oluşabilecek taşkınların önüne geçilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Yağmursuyu Hattı Yapılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!