Yavuz’ dan Turizm Haftası Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen turizm, kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesinde büyük önem arz eden bir barış meşalesi gibi dünyamıza ışık tutan bir sektör haline gelmiştir. Turizm faaliyetleri ile bireyler yaşadıkları çevre dışındaki yaşanmışlıkların, güzelliklerin farkına varmakta ve gerçekleştirdikleri turizm gezileri ile daha pozitif düşünceler çerçevesinde donanımlar kazanmaktadırlar.

Turizm Haftasının turizm sektörünün ülke ekonomisindeki öneminin vurgulanması, ilimizin ve ülkemizin olumlu imajının daha da sağlamlaştırılması için yurttaşlarımıza ve turizm sektörüyle yakın ilişki içerisinde olan herkese anlatılarak bir farkındalığa ve hareketliliğe vesile olması en büyük temennimizdir.

Kökleri tarihin derinliklerine uzanan, nice medeniyetlerin gelip geçtiği, imparatorluklar şehri İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olan Kocaeli’nin her adımında tarih, her köşesinde geçmişten izler bulunmaktadır. Karadeniz kıyısındaki birbirinden güzel koyları, denize sıfır noktasından başlayan yemyeşil bitki örtüsü, Kartepe Kayak Merkezi, doğal park ve mesire alanları, termal su kaynakları ve eşsiz güzellikleri ile turizm çeşitliliğinin yaşanabildiği ender iller arasındadır.

Kocaeli, Türkiye genelinde kurumsal kapasitesi çok yüksek olan bir şehirdir ve Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması çerçevesinde yapılan çalışmalarla Kocaeli’yi daha çok vitrine koyduğumuzu memnuniyetle görüyorum.    Dolayısıyla Kocaeli’ye her yönüyle sahip çıkarak nerelisin dendiğinde nerede yaşadığımıza odaklanmalı ve Kocaeli’de yaşayan 2 milyonu aşkın hemşehrimizle beraber Kocaeliliyim denmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kocaeli’nin sahip olduğu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

                                                                                                                                          Seddar YAVUZ

                                                                             Kocaeli Valisi            

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yavuz’ dan Turizm Haftası Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!