Vali Vekili Dursun Balaban 2021 Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası Açılış Töreninde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Dünya Oryantiring Federasyonu ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen JWOC 2021 Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası açılış töreni, Vali Vekili Dursun Balaban’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış Törenine; Vali Vekili Dursun Balaban’ın yanısıra, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanları Fatih Uysal ve Şükrü Yılmaz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Tatyana Kalenderoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, daire müdürleri, 30 ülkeden sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende şampiyonaya katılan 30 ülkenin tek tek ismi okunarak selamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile devam eden törende İzmit Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Trabzon yöresine ait sergilediği folklör gösterisi büyük beğeni topladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Tatyana Kalenderoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın’ın organizasyon hakkında bilgi vererek yaptıkları tanıtım konuşmalarının ardından Vali Vekili Dursun Balaban’ın yaptığı konuşmalarında; “Dünyanın farklı ülkelerinden Kocaelimize gelen siz değerli sporcularımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Köklü medeniyetlerin yatağı Kocaelimiz kültürel mirası ve spor ile özdeşleşen coğrafi yapısıyla her zaman gönüllerde taht kurmuştur. Bu organizasyon ile 30 ülkeden sporcunun katılacağı dünya şampiyonluğunu ilk defa ilimizde gerçekleştirmiş olacağız.

Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Kocaelimizin bir ferdi olarak Oryantiring sporumuz için en elverişli coğrafi özellikleri, her etapta ayrı ayrı tadılacak eşsiz güzellikleri ve kültürel mekanları ile spor yaşamımızın en güzel müsabakalarını gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Böylesine güzel bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşları tebrik ediyor, katılım gösteren bütün sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyen Vali Vekili Dursun Balaban tüm katılımcılara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından IOF Bayrağı göndere çekilerek açılış töreni gerçekleştirilen yarışmalar 10 Eylül’de sona erecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Vekili Dursun Balaban 2021 Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası Açılış Töreninde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!