Tahir Büyükakın

Trabzonlular Derneği kongreye gidiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

İlimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından Kocaeli Trabzonlular Derneği 17. olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.

FUAT AYAR TEK ADAY
26 Eylül Pazar günü saat saat 10:00’da gerçekleştirilecek kongrede 25 yönetim kurulu, 25 yedek üye, 3 disiplin, 3 denetim kurulu üyesi seçilecek. Mevcut başkan Fuat Ayar’ın tek aday olarak gireceği kongrede 2 bin üyeden 450’sinin oy kullanma hakkı bulunuyor. İlimizin önde gelen derneklerinden biri olan Kocaeli Trabzonlular Derneğinin bu hafta sonu gerçekleştirilecek kongresi için gazetemizi ziyaret ederek kongreye davet eden Başkan Fuat Ayar, geçen 2 senede yaptıkları ve yeni başkanlık sürecinde yapmayı planladıkları işleri şu ifadelerle anlattı:

BİR DÖNEM DAHA
Bizim bir İstişare Kurulumuz var; bu kurul da kongreden bir hafta önce genellikle toplanır. Toplantıda adaylar, derneğin gündemi, derneğin bugüne kadarki çalışmaları değerlendirilir ve tavsiyelerde bulunulur. Biz de derneğimizde bu toplantıyı geçen hafta yaptık ve bu toplantıda 1 dönem daha bizimle devam etme kararı çıktı. Ben daha öncesinde de yönetim kuruluyla ve konuşabileceğim insanlarla devam edip etmeme konusunda görüşleri aldım. Sonra da devam etmemizin doğru olacağı düşünülünce ben de adayım dedim.

MAKSİMUM İKİ DÖNEM
Buralar bizim hemşehrilerimizin yeridir, ben adayım, aday yokmuş ama bir proje yapılır, doğru bir şey çıkarılır ortaya biz de onun arkasında oluruz. Bizde kongreler 2 yılda bir yapılır. Biz geçen kongremizde derneğimizde başkanlık yapan kişi maksimum iki dönem başkanlık yapabilir demiş ve bunu tüzüğümüze koymuştuk. Kim olursa olsun, bu işe taze insanların da gelmesi lazım, hemşehri derneklerinden insanların bu dernekte başkanlık yapma sevdası da olabilir.

PANDEMİ ÖNCESİ ÇOK VERİMLİYDİ
Geçirdiğimiz iki yılı pandemi öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak lazım. Bizim işimizde, yani dernek işleri insanlara sosyallik katmak adına faaliyetlerle yapılır. Dolayısıyla pandemi öncesi dönemi biz çok etkin ve verimli geçirdik. Güzel kültürel faaliyetler, sporla ilgili söyleşiler yaptık. Pandemi bunların hepsini engellemiş oldu ama biz pandemide de çalıştık. Pandemide bu kentte sosyal sorumluluk projeleriyle biraz daha önce çıkalım dedik. O günlerde sağlıkçılarımızın yoğun çalıştığı bir dönemdi. Biraz onların yanında durmak adına Trabzon Pidesi yaptırdık acilde çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ettik, aşure döneminde aşure yaptırdık. Bu şekilde onların yanında durmaya çalıştık. Aynı zamanda maskenin bulunamadığı dönemde 5 bin tane maske yaptırıp yürüyüş yolunda dağıttık. İnsanlar ekonomik olarak zarar gördü bu dönemde, biz de destek olmak adına yaklaşık 400 adet gıda kolisi dağıttık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzonlular Derneği kongreye gidiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!