Tahir Büyükakın

Tarhan’dan “uyuşturucu kaçakçılığı” önergesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son dönemde uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili artan haberlere dikkat çekerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuya dair durumun tespiti ve detaylı incelenmesi, var olan sorunların kapsamlı bir şekilde belirlenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi, amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Tahsin Tarhan; küreselleşmeyle beraber, yeni iletişim ve ulaşım teknolojilerinin getirdiği imkânların, uyuşturucu maddelerin üretimini, teminini ve uluslararası boyutta ticaretini kolaylaştırdığına dikkat çekti ve “Uyuşturucu sadece ülkemizin değil, tüm dünya için bir problemdir. Toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç̧ kuşakları esir alan çok katmanlı, çok boyutlu bir sorun haline dönüşen uyuşturucu ile ilişkili olarak önleyici tedbirleri almak sosyal bir devlet olmanın gereği ve Anayasal bir görevdir. Bu kapsamda Meclise bu konuyu araştırma çağrısında bulunduk” dedi.

Ülkemizin jeopolitik konumunun da bu kapsamda büyük bir önem teşkil ettiğini söyleyen Tahsin Tarhan, “Ülkemiz coğrafi konum itibariyle Afganistan kaynaklı afyon ve türevleri uyuşturucuların batıya, batı kaynaklı uyuşturucuların ise güney ve doğu ülkelere geçiş güzergahı olan ve Balkan Rotası diye adlandırılan rotada bulunduğundan uyuşturucu madde trafiğinden olumsuz etkilenmekte idi. Ama son dönemde artık görüyoruz ki dünyanın dört bir yanında yakalanan uyuşturucu maddelerin varış noktası haline gelmiş durumdayız. Özellikle son iki yılda artan uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen uyuşturucu miktarı da ülkemizin uyuşturucu ticaretindeki konumunu göstermektedir. Haziran 2020’de Kolombiya’dan İzmir’e geleceği tespit edilen 5 ton kokain, Ağustos 2020’de Kocaeli’de ele geçirilen 540 kg kokain, Mayıs 2021’de Panama’dan Mersin’e geleceği tespit edilen 616 paket kokain ile yine aynı ay İskenderun limanında ele geçirilen 1072,6 kg captagon bu ticaret için verilebilecek bazı örneklerdir. Dünyada uyuşturucu kaçakçısı ülkeler arasında adımızın anılmasına adım adım yürürken buna bir dur demek Yüce Meclisin en temel görevlerindendir dedik ve Meclise gelin bu konuyu araştıralım dedik. Bu çağrımıza verilecek cevap uyuşturucu ile mücadeledeki yaklaşımın da turnusol kâğıdı olacaktır.” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarhan’dan “uyuşturucu kaçakçılığı” önergesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!