Tahir Büyükakın

TARHAN: “VATANDAŞ GÖZ GÖRE GÖRE ZEHİRLENİYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yıllardır çevreyi tahrip eden ve insan sağlığını tehdit eden Kocaeli Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GKOSB) sorununu yeniden gündeme taşıdı. Tarhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı, AKP’li Kocaeli Belediye Başkanları ve Milletvekilleri’nin daha önce defalarca söz verdikleri halde kaldırılması için bir çalışma yapmadıkları gerekçesiyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine TBMM Başkanlığı’na tekrar soru önergesi sundu.

“Vatandaşımız kömür soluyor”

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yer alan çevreye ve insana zarara rağmen Gebze Kömürcüler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kömürcülük faaliyetleri devam etmektedir. Konuya dikkat çeken Tarhan: “Vatandaşımız göz göre göre zehirleniyor. Kimse buna bir dur demiyor. Yıllardır söylüyoruz hala tek bir adım atılmadı. Konuyu birçok kez meclis gündemine de taşıdık. Yetkililer tarafından uzun süredir Kömürcüler OSB’nin taşınacağı söylenmesine rağmen bölgede faaliyet devam ediyor. İnsanları oyalamayı bırakın! Burada insan hayatı söz konusu. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Bir an önce bu organize sanayi bölgesinin taşınması gerekmektedir” dedi.

“Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Kocaeli’ndeki Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağını soran Tarhan: “Dilovası’ndaki vatandaşlarımız bize konu ile ilgili şikayetlerini iletiyorlar. Kömürcüler OSB’nin ne zaman taşınacağına dair vatandaşın bilgilendirilmesi gerekiyor. Kömür tozunun çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar bilimsel araştırmalarla da ortada. Vatandaşın sesini duyun! Bölgedeki insanlar her gün kömür tozu soluyor. Kömür tozu bölge sakinlerinin kabusu haline geldi. İnsanlar pencerelerini dahi açamıyorlar. Yakın bölgelerde akciğer ve solunum hastalıkları yaygın hale geldi. Gençlerimize ve çocuklarımıza bunu yapmaya hakkımız yok!” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TARHAN: “VATANDAŞ GÖZ GÖRE GÖRE ZEHİRLENİYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!