Su tasarrufu için gönüllülük hareketi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Su tasarrufu için gönüllülük hareketi

Çayırova Belediyesi Sokağın Kalbi Gönül Elçileri, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında, farkındalık oluşturacak bir gönüllülük hareketine imza attı.

Çayırova Belediyesi’nin gönüllülük projesi olan, mahalle mahalle gelen istek, talep, şikayet ve sorunlara çözüm üreterek, gönüllülere yönelik faydalı etkinlikler gerçekleştiren Sokağın Kalbi Gönül Elçilerinin düzenlediği “Suyun önemi ve su tasarrufu” konulu sabah ve öğlen olmak üzere iki seans şeklinde gerçekleşen seminere katılan 40 gönül elçisi, kendilerine dağıtılan bilgilendirici el broşürleriyle 2.058 kişiye ulaştı.

Sokağın Kalbi Gönül Elçileri, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen seminerde bir araya gerek, suyun insan yaşamındaki önemini ve bilinçli su tüketimiyle tasarruf sağlamanın püf noktaları hakkında bilgilendirildi. Seminerde, çok basit uygulamalarla litrelerce suyun tasarruf edilebileceği anlatıldı.

“SU VARSA HAYAT VAR!”

“Su varsa hayat var!” sloganıyla su tasarrufu konusundaki önerilerini paylaşan 40 gönül elçisi, edindikleri bilgileri eş, dost ve akrabalarına anlatacaklarını belirterek, suyun önemini ve su tasarrufunu herkese aşılamanın önemine dikkat çekti. Seminerin sonunda katılımcılara, içerisinde tasarruflu çiçek sulama aparatı, deterjan ve broşürün yer aldığı hediye paketleri verildi.

Seminerde edindiği bilgileri eş, dost ve akrabalarına aktaran Sokağın Kalbi Gönül Elçilerinden gelen geri dönüşlere göre, toplamda 2.058 kişiye ulaşılarak, su tasarrufu hakkında farkındalık oluşturulduğu belirlendi.

ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Sokağın Kalbi minik gönül elçilerine yönelik “Suyun hayatımızdaki önemini yeteneğimizle buluşturuyoruz” konulu ödüllü resim yarışması düzenlendi. Çayırova’lı çocuklar yarışmayı büyük bir heyecan ve ilgiyle takip ederken, birbirinden yaratıcı ve rengârenk resimleriyle yarışmaya katılmanın mutluluğunu yaşadı.

Yarışmanın sonuçlarına göre, en iyi ve en yaratıcı resmi çizerek birinci olmaya hak kazanan isim, Özgürlük Mahallesi’nden Serra Güneş Çınar oldu. Yarışmanın ikincisi Cumhuriyet Mahallesi’nden Duygu Melek Özyürek, üçüncüsü ise Akse Mahallesi’nde yaşayan Ezgi Kılıç oldu.

Hayal gücünü en iyi şekilde resmine yansıtarak, birinci olmaya hak kazanan minik gönül elçisine tablet, ikinciye akıllı kol saati, üçüncüye ise kulaklık hediye edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su tasarrufu için gönüllülük hareketi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!