Tahir Büyükakın

Şiddetin Çözüm Yollarını Konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kadem Kocaeli Türgev Kız Öğrenci Yurdu’nda Şiddetin Çözüm Yollarını Konuştu

KADEM’in eğitim modüllerinden ‘’ Güven Toplumu’nun İnşası – Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’’ eğitimi dün akşam TÜRGEV Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirildi.

 Program KADEM Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan ’ın konuşması ile başladı. Erturan Aralık 2017 yılı itibariyle Kocaeli ’de açılmış olan KADEM Kocaeli Temsilciliği’nin faaliyetlerinden ve amaçlarından bahsetti. ‘’ Herkese karşı her türlü şiddeti önlemek ve bu konuyla ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştirmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında’’ diyen Erturan KADEM ’in gençlere verdiği önemi ve Genç KADEM faaliyetlerini öğrencilere aktardı. Ayrıca programa ev sahipliği yapan TÜRGEV Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurt Müdürü Nurcan Tektaş’a teşekkürlerini ileti. Ardından KADEM 2022 faaliyet ve tanıtım videoları izlendi.

Üç boyutta ele alınan, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Eğitimi’nin ilk bölümü olan şiddetin psikolojik ve sosyal boyutlarını Sosyolog Neslihan Sevinç aktardı. Sevinç konuşmasında; şiddetin nedenleri,türleri ve zararlarından, şiddet döngüsünün nasıl gerçekleştiğinden ve hangi alanlarda ortaya çıktığından bahsetti.

Eğitimin ikinci bölümünde Avukat Nisanur Koruç Kaplan, insanlara karşı uygulanan şiddetle mücadelenin hukuki boyutunu ele aldı. Konuşmasında hayata karşı, vücut dokunulmazlığına karşı, cinsel dokunulmazlığa karşı ve hürriyete karşı işlenen suçlara vurgu yapan Kaplan, bu suçların anayasa ve kanunlarda nasıl yer aldığını aktardı.

Eğitimin üçüncü bölümünde ise Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci, Kur’an ve sünnet açısından şiddet sorununu konuşmak üzere söz aldı. Ayetler ve hadisler ışığında Hz. Peygamberin şiddet karşısındaki tutumundan bahsetti. Dinimizin öfke anında yapılmasını önerdiği şeyleri üniversite öğrencilere aktardı. Yaklaşık 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen program öğrencilerin ilgisini çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şiddetin Çözüm Yollarını Konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!