Sarıkamış Şehitleri Gölcük’te Dualarla Anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Sarıkamış Şehitleri Gölcük’te Dualarla Anıldı

Binlerce kahraman Türk askerinin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nda yaşanan kahramanca mücadele, harekatın 107. yılında Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen panelde anlatıldı.

Gölcük Belediyesi, binlerce kahraman Türk askerinin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yılı etkinlikleri kapsamında, Kervansaray Kültür Yapısı’nda “Sarıkamış Harekâtı-Beyaz Esaret” konulu panel düzenledi. Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Mustafa Eren’in moderatörlüğünü yaptığı panele; Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Araştırmacı Yazar Bünyamin Akbulut’un konuşmacı olarak katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Mine Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Aslan, ilçe protokolü, STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Program İhsaniye Merkez Camii İmamı Mahmut Çakar, İhsaniye Yeni Camii İmamı Fatih Aslanhan tarafından Sarıkamış şehitleri çin yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

“VATANIMIZ, BAYRAĞIMIZ OLMADIKTAN SONRA ÖZGÜR OLMANIN, NEFES ALMANIN DA ANLAMI YOK”

Yapılan duanın ardından programın açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Sarıkamış Harekatı’nın 107. Yıl dönümünde şehitlerimizi anmak için burada toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur” demiştir. Onun için tarihi bilmemiz ve yaşananlardan ders çıkarmamız gereklidir.

Şair Orhan Şaik Gökay, “Bu vatan kimin?” şiirinde öncelikle soru yöneltiyor, sonra bu soruya cevap veriyor: “Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır.” Yaşadığımız toprakların vatanımız olması için sayısını bilmediğimiz, çoğunun da kabrinin yerini bile bilmediğimiz şehitlerimiz var.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızda; “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan Şüheda” diyor. Yani; o kadar çok şehit vermişiz ki, toprağı sıktığımızda şehitlerimizin fışkıracağını söylüyor. Devamında da şunu diyor: “Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hüdâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.” Milletimizin vatanımızda özgür ve bağımsız yaşayabilmesi için aziz şehitlerimiz; düşünmeden canlarını seve seve feda ettiler.

Katıldığım bir programda bana,  “Hayatta olmazsa olmaz nedir?” diye bir soru sorulmuştu. Sorunun cevabı nefesmiş. Hayatta olmazsa olmaz şey, vatandır. Özgürlüğümüz, vatanımız, bayrağımız olmadıktan sonra, mukaddesatımıza sahip çıkmadıktan sonra nefes almanın da anlamı yok.

Biz bugün; 107. yılında, işte bu değerlerimiz uğruna hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anıyoruz. Sadece savaş alanında  değil, her zaman milli menfaati, toplum yararını, kesinlikle kişisel menfaatlerimizin önünde tutmayı da unutmamamız gerekiyor.” dedi.

SARIKAMIŞ HAREKATINDAKİ KAHRAMANCA MÜCADELE ANLATILDI

Panelde daha sonra Prof. Dr. Şirin, Doç.Dr. Mustafa Eren ve Araştırmacı Yazar Bünyamin Akbulut hazırladıkları görsel sunumlar eşliğinde, 1.Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde yaşanan ilk ve en büyük kara harekâtı olan Sarıkamış Harekatı’nın önemi ve harekât sırasındaki askerlerimizin kahramanca mücadelesi hakkında dinleyicilere bilgiler verdiler. Yazar Bünyamin Akbulut’un sunumuna Neyzen Bilal Büçgün de ney ile eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sarıkamış Şehitleri Gölcük’te Dualarla Anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!