Tahir Büyükakın

Ramazan Ayı Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Rahmet, mağfiret ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz.

Ramazan; gönülleri birbirine bağlayan, ruhların açlıkla sükûn bulduğu terbiye ayı, diğer bir manada insanın hasat mevsimidir. Ramazan ayı; insana acizliğini anımsatarak gaflet ve günahtan arındıran, ilahi şefkat ve merhametin üst düzeyde olduğu mübarek bir aydır.  Yorulan gönüllerin inşirah bulduğu manevi yükselişin en yoğun olduğu bir mevsimdir.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımıza daha fazla el uzatmalı, komşu ve akrabalarımız daha fazla hatırlanmalıdır. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı atmosferi yaşamak, milletimizin birliği ve dirliğini daha da anlamlı hale getirip daha da güçlendirecektir.

Temennimiz, içinde bulunduğumuz bu mukaddes atmosferin, tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasıdır.

Tutacağımız oruçlarla, yapacağımız ibadet, infak ve iftarlarla yoksulların doyurulup gözetildiği, Rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i okuyup düşünerek, dua ve niyazlarımızla af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği feyz, rahmet ve bereket ayını en iyi şekilde değerlendirerek, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaya muvaffak olalım.

Hem kendi ruhumuzu fethetmek, hem de gönülleri kazanabilmek için bu mübarek ayın ilimizde, ülkemizde ve dünyada sağlık, huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyor, ülkemize, tüm İslam Âlemine ve Kocaelili hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.

                                                                                                                                          Seddar YAVUZ

                                                                             Kocaeli Valisi            

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Ayı Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!