Protokol imzalandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü İle Kocaeli Kent Konseyi Arasında Protokol İmzalandı

Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Kent Konseyi arasında “Proje, Faaliyet ve Sosyal Etkinlik Düzenlenmesine Dair İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi ile gençlerimiz için eğitim, sosyo ekonomik ve sosyo kültürel sebeplerle toplumla bütünleşmede sorunlar yaşayan gençlerin eğitim, mesleki gelişim, kültür, sanat, spor ve değerler eğitimi alanlarında faaliyetler düzenlenecektir. Ayrıca; dezavantajlı bölgelerde yaşayan ailelerin, çocuklarını sadece ekonomik yetersizlikler nedeniyle kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan SED hizmetinin etkinliğinin artırılması, ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli, verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amacıyla hayata geçirilen Okul Destek Projesi kapsamında, SED hizmetinden yararlanan çocuklar için akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemesi de planlanıyor.

İmza Töreninde işbirliği protokolü ile ilgili bilgi veren Başkan Ali Korkmaz, protokolün genel amacının, Kent Konseyi ve Kent Konseyine bağlı meclis ve çalışma gruplarının (Engelliler Meclisi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Emekli Meclisi) görev alanları kapsamında öğrenci ve yetişkinlere yönelik çeşitli faaliyetler düzenlenmesi olduğunu belirtti. Bununla birlikte okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitimin tüm eğitim kademelerinde eğitim gören, öğrencilerin okul dışı zamanlarını kaliteli, verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla eğitsel, kültürel, sanatsal, sportif, proje çalışmaları ve gezilere de destek olunacağını kaydeden Başkan Korkmaz, öğrencilere ve eğitime her zaman koşulsuz olarak destek vereceklerini ifade etti.  

Başkan Korkmaz, protokol faaliyetleri kapsamında, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeden ayrılmış ya da bitirmiş bireylere; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri aracılığı ile sosyal-kültürel ve mesleki-teknik kurslarında açılacağını belirtti ve bu yönde çalışmalara destek veren İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Akmanşen’e teşekkür ediyorum. “dedi.

Tören sonunda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Protokolün her iki kurumun da yararına olacağına inanıyorum. Bu vesile ile Kocaeli Kent Konseyi ile bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyor, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Protokol imzalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!