Tahir Büyükakın

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Alınan Tedbir Ve Yapılan Çalışmalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Alınan Tedbir Ve Yapılan Çalışmalar

Meteoroloji verilerine göre ilimizi de etkisi altına alacak olumsuz hava koşulları (yağmur, yoğun kar yağışı ve tipi) nedeniyle Valiliğimizce 08.03.2022 tarihinde yapılan Karla Mücadeleye Hazırlık ve Koordinasyon Toplantısı Valimiz Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilerek ilimiz genelinde oluşabilecek sorunlara müdahale edebilmek için  gerekli planlamalar yapılmış ve zaman kaybetmeden uygulanmasına başlanmıştır.

Araç ve personel planlaması doğrultusunda; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü,  Kocaeli Kızılay Şube Başkanlığı, Karayolları Tütünçiftlik Otoyol İşletme ve 14. Şube Şeflikleri, Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi ve diğer ilgili kurumlardan  2708 personel ve 1258 araç görevlendirilmiş olup, ekipler görev sahaları olarak belirlenen bölgelerde maydana gelen olaylara müdahale ettikten sonra tekrar görev yerlerine dönerek hazır bir şekilde bekleyecek şekilde proramlama yapılmıştır.

Meteorolojik veriler ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trafik denetim sistemine bağlı 96 noktadan aktarılan görüntüler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler neticesinde; ilimize İstanbul ve Anadolu istikametinden gelecek TIR ve KAMYON trafiğiyle ilgili 10 Mart 2022 tarihinde kısıtlama kararı alınmış ancak kısa süreli olarak uygulanmış ve bugün 06.00 itibariyle tamamen kaldırılmıştır.  

13.03.2022 saat 12:00 itibariyle ilimiz genelinde tüm çalışma gruplarımızda 2738 personel ve 1302 araçla  hizmet verilmeye ve karla mücadeleye devam edilmektedir.

Bu süreçte alınan çağrı sayısı 142 olup 134 müdahale gerçekleştirilmiştir. Müdahale edilen olay bulunmamakla birlikte trafik kazaları dahil 47 araç ve 130 vatandaşımız kurtarılmıştır. İlimiz genelinde kapalı yolumuz bulunmamaktadır.

68 adet Elektrik arızası abone/trafo ihbarı alınmış ekiplerce zamanında müdahale edilerek kesintiler giderilmiştir. 63 haberleşme kesintisi yaşanmış, 61’inde sorun giderilmiş, 2 sinde halihazırda çalışmalar devam etmektedir. Yine ilimiz genelinde meydana gelen 16 trafik kazasında 34 vatandaşımız yaralanmış, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Karayolları ve KBB ekiplerince D-100, D-130, Kuzey Marmara Otoyolu, E-80 Otoyolu başta olmak üzere tüm ana arterlerde, (özellikle köprü, köprüyol ve kavşaklarda) tuzlama ve solüsyon kullanılmak suretiyle buzlanmaya karşı tedbir alınmıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 984 km köy/mahalle grup yolu, 1254 km şehir içi yolu olmak üzere toplam 2239 km’lik yol ağında; Karayolları Otoyol Bakım Şefliği ve 14. Şube Şefliğinin ise toplam 508 km’lik yol ağında karla mücadele çalışmalarında aktif bir şekilde görev yapmışlardır.

Kuzey Marmara Otoyolunda 12.03.2022 saat 09.00’dan, 13.03.2022 saat 09.00’a kadar 750 ton tuz ve 300.000 litre solüsyon kullanılmıştır.

Karamürsel ilçesi kırsal alanda mahsur kalan 2 aile AFAD İl Müdürlüğümüz ve kolluk kuvveti tarafından kurtarılarak güvenli alana transferleri sağlanmıştır.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı iki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, İzmit ve Gebze İlçelerinde tıbbi ilk müdahale amaçlı hazır bekletilmektedir.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelinde yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı Valiliğimiz koordinasyonunda kurumlar arası eşgüdümler zaman kaybetmeden sağlanıp, gerekli bütün tedbirler alınarak süreç başarıyla yürütülmekle birlikte, alınan son meteoroloji verilerine göre bugün itibariyle olumsuz hava koşullarının etkisinin azalacağı tahmin edilmektedir.

Alınan son meteoroloji verileri doğrultusunda yapılan değerlendirmelere göre; Moto-Kuryelerin çalışmaları ile Motosiklet ve Mobiletlerin kullanımının durdurulmasının da yarın (14 Mart 2022 Pazartesi günü) sabah saat:09.00’dan itibaren sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte mücadelemize etkin bir şekilde destek veren başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, Kaymakamlıklarımız ve İlçe Belediye Başkanlıkları,  Karayolları Tütünçiftlik Otoyol İşletme ve 14. Şube Şeflikleri, Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, Kocaeli Kızılay Şube Başkanlığı ve gönüllülerimiz ile yapılan uyarı ve alınan kararlara riayet ederek bize destek olan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

                                                                                                      KOCAELİ VALİLİĞİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Alınan Tedbir Ve Yapılan Çalışmalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!