Tahir Büyükakın

Lütfü Türkkan’ın çiftliğinde gazeteciye saldırı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Hemen hemen her fırsatta  sözde basın özgürlüğünü ve demokrasiyi savunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın TOKİ arazisine izinsiz yapı yaptığı gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkılan yapılarının takibini yapan İHA Muhabiri Mustafa Uslu bugün çekim alanında milletvekilinin adamları olduğu iddia edilen  magandalar tarafından saldırıya uğradı. Gazeteci Uslu dört kişi tarafından feci şekilde darp edildi, drone u, fotoğraf makinesi, kamerası  zorbalar tarafından kırıldı.  Uslu’nun ilk yardımına koşanlar ise bölgede bulunan gazeteciler ile Dilovası Belediyesi personeli oldu. Uslu, 112 ekipleri tarafından sağlık merkezine götürülerek tedavi altına alındı.

GAZETECİLERDEN KINAMA

Hemen hemen her fırsatta iktidara yönelik  sarf ettiği “basın özgürlüğü istiyoruz”  söylemini dile getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili KOcaeli Milletvikili Lütfü Türkkan’ın çiftliğinde yaşanılan bu zorbalık Türkkan’ın söylemlerinde çelişki olarak görüldü. Basın meslek kuruluşları  Türkkan’ın adamları tarafından yapılan bu saldırıyı kınadı.

GEGACE’DEN, USLU’YA YAPILAN SALDIRIYA KINAMA
Gebze Gazeteciler Cemiyeti, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası Köseler Köyü’nde bulunan çiftliğindeki 15 kaçak yapının yıkım çalışmasını yakından takip eden İHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıyı kınadı.

ZANLILAR CEZASIZ KALMAMALI
Gebze Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Ahmet Oğuz tarafından yapılan kınama mesajında şu ifadelere yer verildi: “Dilovası’na bağlı Köseler Köyü’nde bulunan ve devletin yetkili birimleri tarafından kaçak olduğu belirlenen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve iş insanı Lütfü Türkkan’a ait çiftlikte, 15 kaçak yapının yıkım işlemini haberleştirmek isteyen meslektaşımız Mustafa Uslu, çiftlik çalışanları olduğu ileri sürülen 4 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilmiştir. Gazeteci Uslu’nun kullanmış olduğu cihazlar da zarar görmüştür. Sadece kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla görevini yapan meslektaşımıza yönelik olarak yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtirken, kendisine saldıran kişilerin en kısa sürede tespit edilerek haklarında gerekli adli işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası ilçesi Köseler Köyü’ndeki çiftliğindeki 15 kaçak yapının çalışmasını yakından takip eden İHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıyı kınadı.

“ŞİDDETİ KINIYORUZ”
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan kınama mesajında şu ifadelere yer verildi:“Kocaeli Gebze İlçesinde bulunan ve devletin yetkili birimleri tarafından kaçak olduğu belirlenen Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’a ait çiftlikte, 15 kaçak yapının yıkım işlemini haberleştirmek isteyen meslektaşımız Mustafa Uslu, çiftlik çalışanları olduğu ileri sürülen 4 kişinin saldırısına uğramış ve darp edilmiştir. Ayrıca mesleğini icra ederken kullanmış oldukları cihazlar da zarar görmüştür. Sadece kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla görevini yapan meslektaşımıza yönelik olarak yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtirken, kendisine saldıran kişilerin en kısa sürede tespit edilerek haklarında gerekli adli işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz.”

 

TÜRKKAN TWİTTER’DAN “GEÇMİŞ OLSUN” DEDİ

Öte yandan İYİ Parti Grupbaşkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü  Türkkan twitterdan yaptığı paylaşımda olaydan üzüntü duyduğunu dile getirdi. İşte Türkkan’ın o twitter paylaşımı:

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lütfü Türkkan’ın çiftliğinde gazeteciye saldırı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!