Kütüphaneler Haftası Kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve bu anlamda halkı bilinçlendirmek amacıyla Türkiye’de 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Çayırova İlçemizde de “Kütüphaneler Haftası” Çayırova Kız Anadolu imam Hatip Lisesi/Ortaokulu Konferans Salonunda öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu çeşitli etkinliklerle kutlandı. Salon girişinde öğrencilerin çizmiş olduğu resim, kitap kapağı tasarımları ve el yapımı ayraç sergisinin gezilmesine müteakip program saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul müdürü Zeki TUNCER’in açış konuşmasının ardından İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan GÖZEN, kitabın, yazarın ve kütüphanenin önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Açış konuşmalarını takiben içerisinde şiir, tiyatral gösteri ve hediyeli yarışmaların olduğu, ilginç dünya kütüphanelerinin ve okudukları kitapları kısaca tanıtan öğrenci slayt/videolarının gösterildiği bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Ayrıca Çayırova Halk Kütüphanesinden Fatma Nur ŞALE hanım kütüphanenin tanıtımını ve çalışma düzenini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Hem protokol hem de öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği programın öğretici ve eğlendirici yanının ağır bastığı dikkatlerden kaçmadı. Program sonunda İlçe Kaymakamımız Hasan GÖZEN ve protokol üyeleri etkinliklerde görev alan öğretmen ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!