Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları Toplantısı Yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, “Marmara Havzası İklim Değişikliği, Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları” kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nde bilgilendirmelerde bulundu. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ve kurum yöneticileri ile uzmanlara açıklamalarda bulunan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras, küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucu meydana gelen taşkınlarda can ve mal kaybının asgari seviyelerde olması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz bir kriz yönetimi yerine risk yönetimi sağlamaktır. ”dedi.

İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARI
Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişikliği sonucu ülkemiz genelinde son yıllarda ani yağışlar ve su taşkınları meydana geliyor. Meydana gelen bu afetlerde can ve mal kaybına neden oluyor. KBB İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde kuraklık ve su taşkınlarını önlenmesine yönelik olarak altyapı yatırımlarını yoğun bir şekilde yapıyor. Kuraklığa karşı barajlar, göletler, yerel kaynaklar ile su kuyularını şehre kazandıran İSU, bir yandan atık suların ekonomiye kazandırılması için geri kazanım suyunu devreye aldı, su kayıp ve kaçaklarını da yüzde 26 seviyelerine getirdi. Taşkınların azaltılması için barajlar ve göletlerin yanı sıra yağmursuyu hatları ve dere ıslahları gerçekleştiren Kurum, bir yandan da ilgili kurum ve kuruluşlarca işbirliği çalışmaları gerçekleştiriyor.

MARMARA HAVZASI
Ülkemizde su yönetimi alanında öncü kurumlardan biri olan Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, taşkınların havza bazında bir bütün olarak ele alınıp taşkın riski ön değerlendirmesinin yapılması, taşkın tehlike haritalarının hazırlanması ve taşkın öncesinde, esnasında ve sonrasında iyileştirme ve müdahale etme gibi çalışmaların planlanması için projeler gerçekleştiriyor.  Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras başkanlığında bir heyet, 2023 yılında tamamlanması hedeflenen “Marmara Havzası İklim Değişikliği, Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları” projesi kapsamında İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Genel Müdür Ali Sağlık tarafından ağırlanan konuk heyet ardından İSU Konferans Salonu’nda “Marmara Havzası İklim Değişikliği, Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları” projesi kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında düzenlenen toplantıya geçildi.

KORUYUCU ÖNLEMLER
Toplantının açılış konuşmasını yapan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras, toplantıya gösterilen yoğun ilgi ve alakalarından dolayı Genel Müdür Ali Sağlık’a teşekkür etti. Kurum olarak koruyucu önlemler kapsamında havza bazlı projeler gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras, “Taşkın Yönetim ve Kuraklık Yönetim Planları ile Su Kaynaklarında İklim Değişikliğine uyum çalışmaları kapsamında Marmara Havzası içerisinde yer alan Kocaeli’nde bilgilendirmeler ve paylaşımlarda bulunmak üzere İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Toplantıya gösterilen ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Ülkemizde son yıllarda iklim değişikliği ve buna bağlı olarak etkileri yoğun olarak yaşanıyor. Özellikle son dönemde Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen taşkınlardan sonra ülke gündeminin çeşitli katmanlarında yer aldı. İklim değişikliği, kuraklık ve taşkın gibi konuların ne kadar kişiye ulaştırabilirsek, sahada uygulayıcı olan kurum ve kuruluşlara ne kadar bilgi yanı sıra önerilerini alabilirsek muhtemel bir taşkında mal ve can kaybının asgari seviyede olması için çalışmalar yapmış oluruz. İklim değişikliği ve kuraklık ile taşkınların hepsi doğal olaydır. Koruyucu önlemler kapsamında havza bazında projeler gerçekleştiriyoruz. Bizim hedefimiz bir kriz yönetimi yerine risk yönetimi sağlamaktır. Bütün çalışmalarımızda risk yönetimini ön plana çıkarmak, bir anlamda hazırlıklı olmaktır. “dedi.

“YATIRIM PROGRAMIMIZA YOL GÖSTERECEK”
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanı Satuk Buğra Fındık tarafından “Marmara Havzası İklim Değişikliği, Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları”  hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yapılan projenin tamamlanması ile birlikte yapacakları yatırımlara yol haritası olacağını söyledi. Genel Müdür Sağlık, “Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yaptıkları proje sunumdan ve verilen bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Kurum olarak yaptığımız yatırım ve çalışmalarımıza yön veren bir çalışma olmuş. Bu proje 2023 yılında tamamlandığı zaman; biz de Kocaeli genelinde yapacağımız yatırım programımız için bir yol haritamız olacaktır. ”dedi.

SCADA KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
Konuk heyet ardından içme suyu, atıksu ve yağmursuyu ile derelerin yanı sıra arıtma tesislerinin online olarak takip ve kontrol edilerek müdahale edildiği İSU SCADA Kontrol Merkezi’ni inceledi. Merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra konuk heyet ve İSU Genel Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından iklim değişikliği, kuraklık taşkın çalışmaları komite görüşmeleri yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuraklık Ve Taşkın Çalışmaları Toplantısı Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!