Tahir Büyükakın

Kubilay ve Şayir, yetim çocuklarla bir araya geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Dilovası’nda anlamlı sofra:Kubilay ve Şayir, yetim çocuklarla bir araya geldi

“Dünya Yetimler Günü”nde yetim ve öksüz çocuklar ve yakınları, Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi organizasyonu ile iftar sofrasında buluştular.

Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla ilçede ki yetim ve öksüz çocuklarla iftarda bir araya geldiler. Tavşancıl’da düzenlenen iftar programına, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, İl Yöneticisi Halil İbrahim Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Babaoğlu ile öksüz yetim çocuklar ve yakınları katıldı.

MASALARI TEK TEK DOLAŞARAK ONLARI DİNLEDİLER

Vekil Yaman, Kaymakam Kubilay ve Başkan Şayir, programa katılan tüm yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerinin bulundukları masaları tek tek dolaşarak, hem çocuklarla hem de yakınları ile görüşerek sorun ve isteklerini dinlediler.

ŞAYİR, “BEN SİZİN ABİNİZİM”

İftar programı öncesi konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Maneviyatın yoğun olduğu bir ayda, bereket ve duygu yüklü bir sofrada bir arada olmanın maneviyatını yaşıyorum. Beni sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda ağabeyiniz olarak görmenizi istiyor ve ne zaman nerde bir ihtiyacınız varsa ulaşmanızı istiyorum.

ŞAYİR’DEN ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE MÜJDE

Ayrıca masaları dolaşırken, üniversitede okuyan gençlerimizi de görmenin mutluluğunu yaşıyorum ve onlara güzel bir haber vermek istiyorum. Belediye olarak üniversitede ki öğrencilerimize verdiğimiz bursun iki katını buradaki öğrencilerimize vereceğimizi belirtmek istiyorum. Yine burada tablet bilgisayar almadığını öğrendiğim genç kardeşlerim olduğunu duydum. Onların tabletlerini en kısa sürede kendilerine ulaştıracağız.

Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik adına elimizden ne geliyorsa yapmaya, her daim halkımızın yanında olmaya, dertleri ile dertlenmeye çalışıyoruz. Biz bir bütünüz, kardeşiz. İlçemiz için ne yapacaksak birlikte yapacağız. Sizlerin geleceği için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ

Başkan Şayir’in ardından konuşan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı konuşmasında “Dezavantajlı çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olmak en önemli görevlerimizden biridir. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız, gençlerimizin yanında olmak onların geleceğine ışık tutmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Böyle manevi duyguları yoğun olarak yaşadığımız bir ayda sizlerle bir arada olmanın da memnuniyetini yaşıyoruz. Bizlerin bir araya gelmesine destek veren Belediye Başkanımız Hamza Şayir ve ekibine de teşekkür ediyorum.”dedi.

ÇOCUKLARIMIZ HER DAİM GÜLSÜN İSTİYORUZ

Programda son olarak konuşan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yaptığı konuşmasında “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” şiarıyla çıktığımız yolda 20 yıldır ülkemize ve milletimize hizmetkarlık ediyoruz. Devlet olarak yetimlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Onlar her daim gülsün istiyoruz. Dilovası sosyal belediyecilik anlamında çok şanslı. Sosyal belediyeciliğe önem veren, yardımsever halkın hizmetkarı olmaktan büyük mutluluk duyan ve sorunların çözümü noktasında gecesini gündüzüne katan bir kardeşiniz, bir abiniz; Hamza Şayir görev başındadır. Dilovası bizim evimiz, Dilovası daha güzel olsun, halkımız daha mutlu olsun diye çalışıyoruz. Bundan sonra da bizim üzerimize ne düşüyorsa seve seve yapmaya çalışırız. Sorun ve sıkıntılarımız için her zaman bizlere ulaşabilirsiniz. Allah hepimizi sevdiklerimizle beraber bayrama eriştirsin. Daha güzel, daha mutlu ve huzur içinde bir dünyayı Rabbim bizlere göstersin.” dedi.

ÇOCUKLAR HACİVAT VE KARAGÖZLE GÜLDÜLER

Konuşmaların ardından Dilovası Müftüsü Recep Apaydın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla iftarlar açıldı. Programa katılan çocuklar Hacivat ve Karagöz eşliğinde ve sihirbaz gösterileri ile eğlenirken, Başkan Şayir’in hediye takdimi çocukları ayrıca mutlu etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kubilay ve Şayir, yetim çocuklarla bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!