KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçeyi değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçeyi değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, “Şubat ayında bütçe gelirleri 270,6 milyar TL, bütçe giderleri 200,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Giderlerdeki artış yüzde 108,3 olurken, gelirlerdeki artış yüzde 126,3 oldu. Bütçe gelirlerindeki artışın giderlerdeki artışın üzerinde olması dolayısıyla bütçenin şubat ayında 69,7 milyar TL fazla verdiğini görüyoruz” dedi.

ALT KALEMLER

Zeytinoğlu değerlendirmesinde, “Bütçe gelirleri kapsamında; vergi gelirleri yüzde 83,2, vergi dışı gelirler ise yüzde 407 yükseldi. Vergi dışı gelirlerde görülen artışta, Merkez Bankası’ndan Hazine’ye aktarılan kar payı avans tutarı ile ihtiyat akçesi ödemesi etkili oldu. Vergi gelirlerinin alt kalemlerine baktığımızda ise kurumlar geçici vergisi gelirinde yüzde 123 artış gerçekleşirken, ithalat artışlarına bağlı olarak, ithalde alınan KDV gelirindeki artış ise yüzde 132 oldu. Bütçe giderleri tarafında da en fazla artış gösteren kalemler; borç verme ve faiz giderleri oldu” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçeyi değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!