Kocaeli’ndeki  Gümüşhanelilerden Birlik Beraberlik Vurgusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Ertuğrul Taşlı ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanlığına seçilen Kenan Öge ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

 Kocaeli’ndeki kent kültürüne ve yaşamına  örnek çalışmalarla katkı sağlayan Kocaeli Gümüşhaneliler  Vakfı ile Kocaeli Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu, birlik ve beraberliği sürdürmeye devam ederek ortak çalışmalar ve iş birliği için yapılacak projelerde  istişareler için yeni dönemde  daha sık bir araya gelecekler.

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Merkezinde yapılan ziyarete Vakıf Başkanı Kenan Öğe ile Cemalettin Özkan, Enes Çelik , Vedat Eren, Faruk Öktem,  Adem Korkmaz, Özer Öztürk, Körfez Yağmurdere köyü Dernek Başkanı Kadir Er ile Kocaeli GÜDEF Başkanı Ertuğrul Taşlı, Yusuf Yıldız. Burak Şahin. Ekrem Meral. Hatice Pala. Rafet Meral. Selami Kolcu katıldı.

Kocaeli GÜDEF Başkanı Ertuğrul Taşlı, Vakıf Başkanı Kenan Öğe ve yönetici arkadaşları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni görevinde başarılar diledi.  Başkan Taşlı konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü. “Millet olarak vakfetme kültürümüzün temelinde, başta insan olmak üzere tüm canlılara yönelmiş olan sevgi ve saygı duygularımız bulunmaktadır. Bu sevgi ve saygı, beraberinde iyilik, yardımseverlik gibi duyguları harekete geçirerek yardıma ihtiyacı olan her varlığı koruma altına alma, onu yaşatma anlayışını açığa çıkarmıştır.

 Genelde Milletimize ait olan özelde ise Gümüşhaneli hemşerilerimize özgü iyilikseverlik, yardımseverlik gibi temel özellikleri, başkalarına yardım etme anlayışının bir yansımasının en güzel örneklerini bu çatı altında yani Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Çatısı altında yapma gayretleri bizleri mutlu etmektedir. Ülkemizde dernekçilik örgütlenmesi ve yapılaşmasının 100 yıllık bir tarihi var.

Hele ki hemşeri dernekçiliğinin tarihi kırsaldan kentlere yerleşimle birlikte başlamış hemşerilerimizin Kocaeli’ye gelmesiyle birlikte ilk derneklerimiz kurulmuş ve diğer illerin yöre dernek oluşumuna örnek olmuşuzdur. il genelinde 40’ı aşkın derneklerimizle da bir yerde örnek olduğumuzu gururla ifade edebiliriz. Dernek faaliyetlerimizde  insani değerlere sahip çıkan, toplumsal aidiyet duygusu ve toplumsal bilinci oturmuş anlayışla  sosyal gelişimlerimize destekleyici politikalar üretmek, potansiyellerimizi  tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkân ve zemini hazırlamak, kültürel entegrasyonu sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

 Bu bilinçle köklü vakıf kültürümüzle yeni oluşan dernekleşme kültürünü birleştirerek yine özelde kentimizin genelde ise ülkemizdeki birlik ve beraberliğine çimento olmanın sorumluluğu bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum dedi.

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Kenan Öge’de, “Kocaeli GÜDEF Başkanı Ertuğrul Taşlı ve yönetici arkadaşlarımızın ziyaretinden duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha dile getirmek istiyorum. Federasyon Başkanımız Ertuğrul Taşlı, vakıf ve dernek kültürümüzü, bizi yani Gümüşhaneliliğimizi en içten, samimi bir dille anlattı. Bizler bu sinerjiyle daha güzel işlere hep birlikte imza atarak hem geçmişimize karşı ahde vefamızı hem de geleceğe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’ndeki  Gümüşhanelilerden Birlik Beraberlik Vurgusu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!