Tahir Büyükakın

Kocaeli Kent Konseyi Gebze Basını İle Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Zekice Değişim

Kocaeli Kent Konseyi Gebze Basını İle Buluştu

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ve Genel Sekreter Sedat Köse, Gebze’de organize ettikleri bir toplantıda Gebze’li basın mensupları ile bir araya geldi. Kocaeli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyelerinden Gebzeliler Derneği Başkanı Mehmet Başaran, Türk Kızılayı Gebze Şube Başkanı Oya Tuncel, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, Kocaeli Atlı Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Çakır ve Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Bora’nın da katıldığı toplantıda, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz’un yanı sıra Gebze’deki yerel basın genel yayın yönetmenleri ve muhabirler yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Korkmaz, toplantıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, Kent Konseyleri hakkında kısa bilgilendirme yaptı. Kocaeli Kent Konseyi’nin Organizasyon Yapısından bahseden Başkan Korkmaz, Kocaeli Kent Konseyi’nin her kademesinde kentin genelinden başarılı temsilcilerin olduğunu, özellikle; Mehmet Başaran, Oya Tuncel, Filiz Akkaş, Dr. Ömer Yağız ve Prof. Dr. Numan Akdoğan gibi kıymetli isimlerin Gebze’deki kurum/kuruluşları temsilen Yönetim Kurulunda yer aldıklarına dikkat çekti. Kocaeli Kent Konseyi’nin 10. Dönem başlangıcından bu yana gerçekleştirdikleri önemli ve örnek çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Korkmaz, kentin her köşesini önemsediklerini dile getirdi.

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, konseyin siyaset üstü bir yapılanma olduğunu, şahsının başkanlığındaki yönetimin 2020 yılının mart ayından bu yana görevi devraldığını, Covid-19 pandemisinin bir çok çalışmayı sekteye uğratmasına rağmen bu süreçte meclislerin genel kurullarını yaptıklarını, 16 adet çalışma grubunu aktive ettikleri ve döneme hızlı ve faal bir biçimde başladıklarını aktardı.

Özellikle oluşumunu tamamlamış İlçe Kent Konseyleri ile her ay düzenli olarak farklı bir ilçede İstişare Toplantılarında bir araya geldiklerini, bunun kentte ciddi bir sinerji oluşturduğunu, dolayısıyla, kent konseyi olmayan ilçelerin kent konseyinin aktif şekilde çalışmalarına başlaması için adımlar atıldığını, kendilerinin de bu konuda her daim destek verdiklerini söyledi. Bununla birlikte Kocaeli Kent Konseyi’nin diğer ilçe kent konseyleri ile arasında herhangi bir bağ olmadığını, diğer konseylerin üzerinde çatı konumunda olmadığını, her kent konseyinin başta kendi ilçesi olmak üzere kentin genelinin gelişmesi ve ilerlemesi için sorumlu olduğunu vurguladı.

Ali Korkmaz tarafından yapılan sunumda, engelliler, eğitim, ortak akıl, birlik ve beraberlik, kentin gelişmesi, kent dinamikleri ile iletişim ve etkileşim halinde olunması, işbirliği protokolleri, ilçe kent konseyleri ile istişareler ve benzeri birçok diğer çalışmaların yanı sıra, Kent Konseyi yapısında Gebze İlçesi’ni temsilen başarılı isimlerin yer alıyor olması, basın mensupları tarafından dikkat çeken konular arasındaydı.

Bilgilendirmenin ardından soru cevapla devam eden program, basın mensuplarının görüş ve önerilerinin alınması ile devam etti ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli Kent Konseyi Gebze Basını İle Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Bölge Haber - Yeni Nesil Objektif Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!